Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: „Српска листа“ би могла да обори Харадинајеву владу, али неће…

0

На трибини Савеза за Србију, у суботу увече у Лесковцу, Драган Ђилас је рекао да ће све што је, за мале паре продато странцима, бити враћено грађанима Србије.

Председник Народне странке Вук Јеремћ рекао је да су „Александар Вучић и Рамуш Харадинај коалициони партнери, а Александар Вучић и Хашим Тачи партнери за потписивање разграничења“, „Све што се дешава између Београда и Приштине је чисто фингирање.

Српска листа би могла да обори Владу Косова сутра , ако хоће, али да је не обара због тога што су Александар Вучић и Рамуш Харадинај коалициони партнери, а Александар Вучић И Хашим Тачи партнери за потписивање разграничења Косова и Србије“, рекао је Јеремић.

Додао је да „Вучићу требају и Тачи и Харадинај, јер да без њих двојице не може да спроведе договорени план о разграничењу“.

Он је рекао да је „и на Косову а и овде, у остатку Србије, огромна већина народа је против било какве врсте разграничења“.

Јеремић је у пуном холу Лесковачког културног центра рекао да је је „идеја да се суитуација доведе до тога да изгледа као да ће да избије рат , да после тога било какав потпис свима баци стену са срца, да кажу „људи, само немојте поново да гинемо, дајте ово да потписујемо“.

„Али, Александру Вучићу и људима његовог профила као што су Тачи и Харадинај, много мање компликоване ствари човек не био поверио, а не неки лимитирани и контролисани сукоб“, рекао је Јеремић.

„У овом тренутку Марко Ђурић и Никола Селаковић преговарају са својим парњацима из Приштине у Бриселу о томе које село треба са југа Србије да остане с ове а које с оне стране границе“, додао је Јеремић који сматра да је све ово што се дешава претходних дана „потпуна лаж“.

„Када се играју са ватром, чак и много озбиљнијим играчима се деси да им таква ствар измакне контроли. Туђман и Милошевић су правили да се играју рата, сви знамо како се то завршило. Туђман и Милошевић су за ове криминалце били Шарл Дегол и Винстон Черчил“, рекао је Јеремић у Лесковцу 

У овом тренутку Марко Ђурић и Никола Селаковић преговарају са својим парњацима из Приштине у Бриселу о томе које село треба са југа Србије да остане с ове а које с оне стране границе“, додао је Јеремић који сматра да је све ово што се дешава претходних дана „потпуна лаж“

Лидер Савеза за Србију Драган Ђилас рекао је да је СНС у Србији направио такву атмосферу да су чак и полицајци у опасности од криминалаца.

„Управо то је рекао министар полиције Небојша Стефановић када је новинарима рекао да су криминалци, који су металним штанглама напали Борка Стефановића и људе који су били са њим, удариили и полицајца који је био на дужности. До је довојан доказ да су у Србији сви угрожени“, рекао је Ђилас који је своје обраћање почео изјавом „Александар Вучић је највећи лажов који је ходао Србијом“.

Он је рекао и да нема висе верзија догађаја напада на Борка Стефановића, како је то изјавио председник Србије.

„Постоји само једна верзија, да су Борка Стефановића и људе који су били са њим, напали криминалци са капуљачама који су били послати да то ураде. Ударили су и полицајца који је ту био на дужности и тако показали да у Србији више нико није безбедан“, рекао је Ђилас.

„Данас у Србији криминалци туку не само људе из опозиције, него туку и часне и поштене полицајце који само раде свој посао. Александар Вучић је кривац за то што се десило Борку Стефановићу у Крушевцу, а не ти лудаци, кретени и криминалци, јер већ шест година сеје мржњу међу оне који мисле као он према нама који другачије мислимо. Он је човек који све нас назива бандом, хуљама, криминалцима, тајкунима, издајницима… Ми се никоме нећемо светити, спречићемо сваку освету, али правда мора да дође у Србију. За оне које раде овакве ствари казна мора да дође“, рекао је Ђилас.

Он је рекао да , читајући интервју Јелене Триван, некадашње потпредседнице ДС, разуме зашто су гласачи казнили ту странку на изборима. Када видим шта данас раде И говоре они који су били са нама, јасно је да су наши гласачи пре нас видели какви су, заправо, то људи, рекао је Ђилас.

Он је, измедју осталог, председнику Србије Алексанадру Вучићу поручио да „није његова тетка“ и додао да се „зна“ како је он зарадио новац, али се не зна одакле новац Вучићу, Небојши Стефановићу „да купује куће по Бежанијској коси, и Вулину да купује стан. “ Ко су ваше тетке, одакле оне долазе? Оне долазе из Емирата, Кине, земаља чијим бизнисменима продају Србију за минималне паре, па онда мора тетка да се брине за њих. Њима поручујемо да, када дођемо на власт, све ће то бити враћено грађанима Србије. Биће национализације, вратићемо им паре које су платили, јер не желимо никога да пљачкамо“, поручио је Ђилас.

Председник ДС Зоран Лутовац је рекао да „живимо у заробљеној држави“: „Ви сте слободни људи који живе у заробљеној држави. Ово је држава једног човека који одлучује о свему. Таквој заробљеној држави дешавају се ствари као оно што се десило Борку Стефановићу. Танка је линија измедју забране изложбе, позоришне представе И разбијене главе“. Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је рекао да „И трагичан догадјај, који се догодио у суботу у Лесковцу када је тромесечна беба бачена с терасе, говори о томе да смо као нација, држава И друштво сви помало у једном озбиљном нервном растројству“.

„Оно што се синоћ десило у Крушевцу говори да је наша власт у једном озбијном нервном растројству“, рекао је Обрадовић И додао да Савез за Србију од када је формиран говори о томе да стање у Србији није нормално.

„Ми више немамо нормалне медије, велике београдске медија јер на шест великих телевизија са националном фреквенцијом и у шест највећих новена ниједан лидер опозиције не може да се појави“. Обрадовић је рекао и да је намерно изабрао да седи с леве стране стола пружајући и на тај начин подршку Борку Стефановићу. Председник Синдиката “ Слога“ Жељко Веселиновић позвао је на протесни скуп у Крушевцу у петак од 18 сати у знак подршке Борку Стефановићу и као знак „да ми нећемо дозволити више ником да нас малтретира, напада, И недај Боже, убија, што је, вероватно следећи корак. Радиле су металне шипке, следеће што може да „ради“ су меци или нека кристална ноћ, као што је радјено у фашистичкој Немачкој“.

Он је дода да то што су се лесковчани окупили на овој трибини знак да се нису уплашили после напада на Борка Стефановића.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!