Прочитај ми чланак

Јеремић: Палма ће бити у затвору, али тек после промене власти

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да док је СНС на власти председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма неће адекватно одговарати и да ће „некажњивост за најгоре и најгнусније криминалне радње трајати колико и режим Александра Вучића“.

„Уверен сам да Палма неће бити кажњен док не буде промене власти, исто као што сам уверен да ће након промене власти бити. Разлика између СНС-а и Народне странке на власти је Палма који даје ’3.000 за госпођу’ и дивља по Паралији и Кончареву наспрам Палме иза решетака. Немам шта томе да додам“, рекао је Јеремић у Сомбору, где је основан Градски одбор Народне странке.

Јеремић је истакао да реваншизам за који се залаже „никако не значи нову 1945. годину, неселективно кажњавање и одустајање од правне државе“, и подсетио да је „управо Народна странка лансирала идеју о лустрацији на темељу закона и идеју о специјалном тужиоцу за високу корупцију, као и повратак нормалности и реда у правосуђе“.

„Када кажемо реваншизам, то значи да се Народна странка залаже да се догоди све што се није догодило, а требало је да се догоди 6. октобра 2000. године. Тада смо траљаво оперисали канцер, он се вратио, па га данас имамо по други пут али у много горој форми“, рекао је Јеремић.

„Да нам се канцер не би вратио по трећи пут, што би било фатално, морамо спровести темељан, педантан, правно утемељен и до краја спроведен реваншизам“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да ће у супротном, после промене власти, „одговарати један, двојица или тројица“, као што је осуђен возач за изазивање несреће на наплатној рампи у којој је погинула Станика Глигоријевић, а „питање је да ли је он возио“, или као што је осуђен полицајац који је признао кривицу за рушење у Савамали, па је испало да је он једини кривац.

Председник Народне странке је рекао да је „режим који влада Србијом последњих девет година од нас отео милијарде и да ће они и после промене власти бити спремни да плате двојици, тројици или четворици да уместо њих оду у затвор на годину, две или три“.

„Тако би се људи који данас чине режим извукли и не само наставили да уживају, него би, након што се мало реконсолидују за пар година поново направили неку странку, купили неке телевизије, плаћали гласове удружени са криминалцима и поново вратили на власт“, навео је Јеремић.

„То се неће догодити ако се буде питала Народна странка, а питаће се“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да се мисија и визија Народне странке могу сажети у три речи – нормалност, ред и пристојност.

„Ако желите да у Србији уџбеници поново буду бесплатни, ако желите да се не намештају фудбалске утакмице и да не буде простачких ријалитија и бунга-бунга журки, ако желите да нам премијер не буде најгори, него најбољи међу нама, ако желите да се више не плашите председника, али да се тужиоца плаше сви, укључујући и председника – ваш природни избор је Народна странка“, закључио је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Сомбор изабран је предузетник Синиша Трњаков.