Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ НАЈАВИО: Стижу нови докази да је Веља Невоља радио за Вучића и БИА! ВИДЕО

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Нишу да ће у наредним недељама и месецима почети да "испливавају" нови докази о везама људи из врха државе са криминалним кланом Вељка Беливука, што ће сигурно утицати да се промени начин на који се Србија данас посматра из неких од најважнијих престоница у Европи и свету.

„Представници страних држава у Србији имају информације о тој повезаности, послали су извештаје о томе и ти извештаји ће се у септембру наћи на столовима њихових влада“, изјавио је Јеремић.

Према његовим речима, веза организованог криминала и државног врха Србије сигурно почиње да баца једно другачије светло на начин на који се Србија доживљава у свету и на тумачење да је „фактор стабилности“ у региону.

„Амбасадор са којим сам имао прилику да разговарам протеклих дана рекао ми је да је јасно да је један човек убијен након што је полиција и БИА почела да прати и снима све у вези банде Веље Беливука. Пита се како је то могло да се догоди и рекао да би то у његовој земљи изазвало врхунски скандал и пад владе“, истакао је лидер Народне странке.

Он је казао да сматра да ће политичка ситуација у нашој земљи бити све живља како се буде приближавала јесен, укључујући и дешавања око одржавања избора и учествовања на изборима.

На питање новинара да ли осећа одговорност што је 2004. године, у време кад се он налазио у Влади Србије, приватизована Дуванска индустрија Ниш, а у приватизацијама у Електронској и Машинској индустрији остало без посла и плата 10.000 људи, Јеремић је рекао да на свим тим приватизацијама стоји потпис Синише Малог, тако да је Мали права адреса за то питање.

Јеремић је казао да се он у време приватизације великих фирми у Нишу бавио спољним пословима пошто је најпре био саветник, а после министар спољних послова.

Председник Градског одбора Народне странке Ђорђе Станковић затражио је да град хитно наложи измену пројекта реконструкције моста и трга и обезбеди адекватно осветљење.

Станковић је истакао да мост сада има „смешну“ расвету и изгледа као тунел.

Такође је подсетио да је реконструкција трга и моста трајала скоро две године, уместо четири месеца, али како је нагласио, фирме којима је посао био поверен за тај продужетак нису одговарале.