Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Кандидујем се да скинемо беду с врата

0

Председнички кандидат Вук Јеремић оценио је у Крагујевцу да су се на власт у Србији вратили они најгори.

Како је навео, они су појачани овај пут финансијским и медијским мешетарима из периода пљачкашких приватизација, брутални технолози којима ништа није свето.

Јеремић је рекао да је створен систем у којем нема места за различито мишљење, нема правде, нема једнакости и да се у том систему живи много лошије него пре пет година.

„Зато се ја данас кандидујем – да уз вашу и Божију помоћ скинемо ову беду с врата и вратимо наду Србији“, поручио је Јеремић на предизборном митингу у спортској хали у Великом парку у Крагујевцу.

Према речима Јеремића, српска индустија може доживети ренесансу за шта је потребна власт која познаје свет и зна да привуче озбиљне партнер и отвори нова тржишта.

„Не треба да нас води неко ко потцењује свој народ и намењује му судбину јефтине и обесправљене радне снаге“, рекао је Јеремић.

Он је оценио да Крагујевац поново може да буде индустријски центар, мотор западне и централне Србије, а не место где се ради за минималац.

„Док се Шумадија празни и тоне у беду, не смеју да нам приориотети буду шопинг молови на води и аутопут према Тирани који једино служи стварању Велике Албаније“, поручио је Јеремић.

Према његовим речима, Србији је потребна власт која поштује традицију и вековне тежње слободи и независности, а не власт која гледа државу као плен, а грађане као рају.

Јеремић је рекао да ће се залагати за праведно и уређено друштво, а младима обећао да ће им држава давати подстицај да реше стамбено питање и покрену бизнис.

Најавио је „излечење“ образовног система, додајући да наставницу морају да буду адекватно плаћени али и заштићени, и да сваки насртај на њих буде квалификован као напад на службено лице.

„Увешћемо доживотну забрану рада у јавном сектору свима који су купили или фалсификовали диплому“, рекао је Јеремић.

Он је најавио да ће основати председнички фонд за младе таленте, за дошколовавање на универзитетима у иностранству уз обавезу повратка стипендиста у земљу да раде на њеној обнови.

Јеремић је поручио да ће свој међународни углед и искуство да стави у службу отаџбине.

„Као председник, прекинућу срамну трговину у којој домаћи властодршци предају странцима економске ресурсе и Косово, у замену за прећутну сагласност да над својим народом врше тиранију“, рекао је Јеремић у Крагујевцу.

Јеремићевој конвенцији у Крагујевцу присуствовали су председник Нове Србије Велимир Илић, лидер Коалиције за Шумадију Верољуб Стевановић, лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, лидер Покрета за Крајину Бошко Ничић, народни посланици Дијана Вукомановић и Ђорђе Вукадиновић и некадашњи функционер Демократске странке Борислав Новаковић.