Прочитај ми чланак

ЈAСНО: Ко су „главни шеф“, Андреј и Небојша из преписке Беливука и жандарма Вучка

0

Недељник "НИН" објавио је преписке између ухапшеног вође навијача Вељка Беливука и жандарма Ненада Вучковића Вучка, а најупечатљиви детаљ јесте њихово ословљавање извесног шефа, главног шефа и Небојше. Док би за овог последњег могло да се наслути да је у питању бивши министар полиције Небојша Стефановић, имајући у види да је раније довођен у везу с кланом Беливук, ко су шеф и главни шеф може само да се наслути.

Реч је о порукама из 2016. године, а у њима се помиње и извесна „Она“, „Д“, а за коју се претпоставља да је у питању некадашња државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, против које се води поступак за трговину утицајем.

„И да ти кажем само још ово, пошто ми је Д рекла да не бринем онај дан, кунем ти се да се не бојим никог ни секунде и да сам спреман као и брат што је био. Онај говор није измишљен ми смо се стварно спремали на ово“, написао је Беливук, на шта му Вучковић одговара:

„Зна она. Зна шеф. Зна главни шеф…“ и додаје: „Имамо јаке позиције брате. Имаш мене у десет људи сам у полицији, а ту сам ти на услузи нон стоп и знају да смо заједно. Ако смо паметни само не може да нас добије нико на пољу трибине и наших послова.“

Ненад Вучковић Вучко ФОТО: Војска Србије

 

Како је „НИН“ даље пренео, у извештају су дате поруке које су Беливук и Вучковић размењивали поводом годишњице Олује 5. августа 2016. договарајући организовање скупова и које ће пароле носити. Беливук је том приликом питао за паролу, на шта му је Вучковић одговарио: „Питаћу шефа“, па касније: „Сутра ујутру се виђам са Небојшом, па ћу и њему рећи“. Не објашњава се ко је „шеф“ и ко је Небојша.

Иначе, у том периоду на месту министра полиције налазио се Небојша Стефановића. Засад није познато на кога се алудирало, а претпоставља се да је реч управо о министру. Он је протеклих месеци у више наврата довођен у вези са криминалном групом Вељка Беливука.

Управо током његовог мандата у полицији, поменута група је раширила своје пипке и достигла врхунац.

И поред чињенице да је јасно да се о свему питао главни шеф, али и Небојша, тужилаштво се није бавило тиме. Са друге стране, тужилаштво води поступак против Дијане Хркаловић за трговину утицајем, а у оптужници против ње није познато по чијим је налозима радила.

Са друге стране, помиње се и извесни Андреј у порукама, али није утврђено о коме се ради. Наиме, октобра 2016. Вучковић и Беливук договарају навијање за утакмицу, па му полицајац саопштава да га је опет звао Андреј и да је „недеља јако битна“.

Како је КРИК пренео, он тада напомиње и да ће за недељу добити „добру част“, на шта Беливук каже да не тражи ништа, али да „ако буде, деле равно“.

Подсетимо, група Вељка Беливука ухапшена је почетком фебруара прошле године, а терете се за најтежа кривична дела, међу којима су убиства, отмице, диловање дроге. Иначе, у протеклом периоду у више наврата су истраживачки портали писали о везама Беливука и врха полиције, међутим, они никада нису истражени.