Прочитај ми чланак

Беливуков војник: Запослио сам се преко СНС и Вучка

0

Владимир Грек (39), члан криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, саслушан је у Јавном тужилаштву за организовани криминал поводом истраге прања новца, а за које се терете вође криминалне групе Беливук и Миљковић, њихове супруге Бојана и Тања, али и остали оптужени. Грек је говорио о познаству са вођама клана и Филипом Ивановским, али и о високопозиционираном припаднику МУП-а Ненаду Вучковићу, пише портал Нова.рс.

Грек је у тужилаштву изјавио да окривљеног Филипа Ивановског познаје, малтене, од његовог рођења, а окривљене Вељка Беливука и Марка Миљковића од 2014. или 2015. године са Партизанових утакмица.

– Дружио се са њима повремено али нема сазнања чиме су се бавили, нити су нешто причали о неким приватним стварима. Рекао је и да су причали око обезбеђења клубова, као и да је и сам радио обезбеђење. Није радио преко агенције, већ приватно, преко Ненада Вучковића Вучка који је држао обезбеђење на стадиону, те да није имао никакав уговор већ да је то радио за 3.000 динара – наведено је у исказу у који је Нова.рс имала увид.

На питање тужиоца какав је однос имао са Филипом Ивановским, сведок је изјавио да су комшије и да се знају од „малих ногу“, те да су заједно радили у ЈКП „Хигијена“ у Панчеву, али и да су кумови.

– На питање како је дошао до тог радног места, односно да ли је био неки конкурс, Грек је изјавио да је дошао преко Српске напредне странке. На питање да ли му је Ивановски можда помогао око запошљавања, сведок је рекао да није већ да је сам себи помогао, и то преко Ненада Вучковића Вучка који је звао Бранка Маловића, а Маловић га је звао на разговор и рекао да имају два радна места, а сведок је изабрао „Хигијену“ – наводи се у исказу.

О односу са Вучком, Грек је изјавио да му је Вучко био шеф у обезбеђењу дуги низ година, почевши од 2016, те је одговарајући на питања објаснио је да је Вучко особа коју медији помињу као жандарма у МУП-у који му је поклонио возило „шкода октавиа“.

Грек је изјавио и да зна да отац Филипа Ивановског ради у Шведској и да му редовно шаље паре, па се тако издржава.

– Грек је рекао да му је Беливук позајмио једном приликом возило да га вози у сервис и да га врати кад буде готово, али је на жалост када је враћао возило са сервиса слупао. Након тога је возило оправљао дуги низ месеци јер није имао одмах пара све да плати. На крају је ово возило одузето од њега од стране полиције уз потврду у јануару 2021. године када се налазио на аеродрому и требало је да покупи Вељка и да га одвезе кући, али је дошла полиција, ухапсила их и одвела их на саслушање – наводи се у исказу.