Прочитај ми чланак

Вучићеве машине обмане и лажи

0

Александар Вучић у глави има машину да преброји демонстранте, неистомишљенике. Има моћ и да прозбори о Беливуковој машини за млевење људи, без саучешћа. Тешко је набројити све способности нашег председника, јер његови прсти допиру свуда, у сваки заселак ове земље, а упорно покушава да допре и у сваку кућу појединачно. Али, његова машина нема одговора на то, ко је убио Оливера Ивановића, Владимира Цвијана, где су нестали снимци са Дољевца....

Већ 11 година се чека како ће најпаметнији међу нама да преломи. А то је за државу јако опасно. Док се чека, штета је већ настала. Да не говоримо да та нека одлука, кад буде донета, и не мора да буде баш најмудрија.

Александар Вучић у глави има машину да преброји демонстранте, неистомишљенике. Има моћ и да прозбори о Беливуковој машини за млевење људи, без саучешћа. Тешко је набројити све способности нашег председника, јер његови прсти допиру свуда, у сваки заселак ове земље, а упорно покушава да допре и у сваку кућу појединачно.

Али, и даље не знамо шта је истина о дешавањима на маргинама Параде поносе, 2014, то и даље остаје велика непознаница. Током шетње припадника ЛГБТ популације, припадници Жандармерије су блокирали прилазе централним београдским улицама, како би спречили упад хулигана и навијачких група.

У једном тренутку, на углу улица Бирчанинове и Светозара Марковића, жандарми су зауставили браћу Александра Вучића и Синише Малог, Андреја и Предрага, који су покушали да прођу кроз кордон, а били у пратњи обезбеђења Кобри. Настаје Законска тишина.

И машина обмане је наставила да меље.Владимир Цвијан је био студент генерације Правног факултета у Београду, адвокат, саветник двојице председника, народни посланик, председник скупштинског Одбора за уставна питања, противкандидат Вучићу на изборима за председника СНС-а. Ако он није заслужио да му се име помене у новинама и на телевизијама, онда ко јесте?

Према званичним подацима, тело Владимира Цвијана пронађено је 5. јануара 2018. године на десној обали Дунава, а према налазу обдукције, преминуо је услед утапања.

Ако је веровати званичним подацима, на телу нису примећени трагови насиља и закључено је да се ради о самоубиству. По Александра Вучића је, међутим, све јасно. Цвијан се убио, а оца је било срамота тог потеза и сахранио је сина у миру и тишини. Тачка и крај. Тачку је тај исти Вучић стављао годинама уназад на многе приче. Тако је урадио и са Савамалом, Крушиком, Вељом Невољом…

И даље се сви сећамо саобраћајне несреће на наплатној рампи код Дољевца, на ауто-путу Београд – Ниш. Службени аутомобил у којем се налазио тадашњи директор Коридора Србије и високи функционер СНС-а Зоран Бабић ударио је у ауто који је стајао на наплатној рампи. Том приликом је преминула Станика Глигоријевић (52).

Кључна два минута снимка са наплатне рампе, на којем се види ко је био за воланом службеног возила – возач или Бабић, нестао је. Вучић је рекао да је видео тај снимак, да је све јасно, да је језив и да препоручује породици погинуле да га не гледају. Породица инсистира да види тај снимак, али њега више нема. И на ову причу је Вучић ставио тачку.

Ко је и како убио Оливера Ивановића. То да се пита и размрси најбоље је чути из уста Марка Ђурића, који га је увидом у режимске натписе у то време највише ваљао у блато. За учешће у убиству Ивановића, приштинске власти су осумњичиле и Милана Радоичића, једног од господара севера, пословног човека и чувара Косова у границама Србије. Вучић је најпре тврдио да не познаје Радоичића и његовог партнера у патриотским пословима Веселиновића. А после је признао да у томе има и међусобних пријатељских осећања, насталих из бриге за судбину Срба на Косову. Милан Радоичић је наставио да израста под његовом руком и коначно је сазрео за гаулајтера. А, онда је дошла и Бањска и мртви у чије име.

Александар Вучић има право да се брани, није спорно, али није он тај који сме да ставља тачку на свачију смрт и трагедију.