Прочитај ми чланак

Јаковљевић: Момировић нека прода дедовину, српска земља није на продају

0

Најава министра Момировића да ће се озваничити споразум са Емиратима, по којој ће се легализовати продаја земље странцима, само је још један разлог зашто треба убрзати изборе и склонити ову власт која ради само за странце и сопствене интересе.

Србија је већ имала горко искуство са комапанијама Ал Дахра и Ал Рафавед, инвеститорима из Емирата, који су за 20% тржишне цене дошли до огромног пољопривредног богатства у Војводини. Тако су пољопривредна предузећа у Бачкој, ”Бачка”, ”Јадран”, ”Млади борац” и ”Агробачка” продата за свега 22 милиона евра. Ал Рафавед је на поклон добио и целу имовину војне установе ”Моровић” за коју не плаћа закуп, већ је у обавези да даје 20% профита. Тада је одузето од сточара хиљаде хектара државне земље на коју су имали право и заправо, то је био ударац који је девастирао укупан сточни фонд, а започет је увоз замрзнутог отпадног меса из 1982. године. Ал Дахра је купила и ПКБ са 16.785 хектара земље за половину процењене вредности, односно за 105 милиона евра, а то земљиште ће држава сада откупљивати за ауто-пут по десетоструко вишој цени. Управо због овакве штеточинске политике Србија уместо да храни пола Европе и земљиште понуди домаћим пољопривредницима, данас једе паризер. Тада је лично председник обећавао да ће шеици из пустиње научити српског сељака како да производи храну, као и огромне донације у наводњавање и дупле сетве, а земљу су управо оваквом политиком довели до глади и најскупље хране у региону и шире.

Према неким изворима укупна сарадња са фантомским фирмама из Емирата представља само легализацију прљавих послова ове власти и прање новца. Један од таквих пројеката је и ”Београд на води” који бележи милионске губитке уместо обећаног благостања.

Министар Момировић и његови ментори могу само да продају своју дедовину, а све што су отели овом народу биће наплаћено и враћено одмах након избора, укључујући и достојанство и захвалност српским сељацима који ову земљу хране вековима.

Милован Јаковљевић 
Народни посланик
Потпредседник Двери