Прочитај ми чланак

ЈАГОДИНА: Опсадно стање у полицијској станици, Вулин стигао у пратњи полиције

0

Министар унутрашњих послова Александар Вулин био је данас у ненајављеној посети Полицијској управи Јагодина, где је потпредседница Странке слободе и правде крајем априла дала исказ у вези са наводима о подвођењу малолетница у Јагодини, за шта је оптужила Драгана Марковића Палму, сазнаје Нова.рс.

Шта је конкретно разлог доласка министра полиције у Јагодину званично није објављено. Састанак у згради ПУ био је затворен за јавност, а након њега није издато саопштење.

 

Како наводе извори Нова.рс, током посете Вулина у Јагодини је владало право опсадно стање.

„Парк испред је био препун полиције, у околини су били блиндирани аутомобили, ником није дозвољено да приђе. Померана су и паркирана цивилна возила“, каже наш извор.

Додаје да састанак није трајао дуго и да је министар полиције након тога брзо напустио Јагодину.

Иако се преко пута зграде полиције налази зграда Општине Јагодина у којој седи Драган Марковић Палма, као председник Скупштине, сведоци кажу да га нису видели да улази у зграду полиције, те претпостављају да се није видео са Вулином.

Посета министра полиције Јагодини није званично најављена на сајту МУП-а. Те активности није било у најавама нити у саопштењима.

У међувремену, након објављивања текста на порталу Нова.рс, МУП је објавио саопштење у коме је као разлог посете наведен састанак са начелником и руководиоцима Полицијске управе .

Како се наводи у саопштењу, Вулин је, у присуству директора полиције Владимира Ребића, одржао састанак са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Јагодини, на коме су изнети подаци о резултатима рада ове полицијске управе из области борбе против криминала, трговине наркотицима, откривања и решавања тешких кривичних дела, а изнети су и даљи планови.

Подсетимо, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је након давања исказа у јагодинској Полицијској управи да постоји најмање седам сведока који су спремни да говоре о Драгану Марковићу и Палми, а у прилог оптужбама за подвођење и педофилију.

„Ја сам у јагодинској полицији дала исказ против неколико кривичних дела која се наводе у мом позиву за давање исказа, између осталог за трговину утицајем и за педофилију и проституцију. Без обзира на даљи исход, јер сада је све на тужилаштву, ако је оно што сам ја само покренула, а сви ви други помогли да долазимо до истине, ако је то спасило само једну девојчицу у Јагодини, ми смо успели. Јер ово није заслужио нико“, рекла је Тепић по изласку из зграде Полицијске управе.