Прочитај ми чланак

Брат осумњиченог за убиство мале Данке умро насилном, а не природном смрћу!?

0

Д. Д. (40), брат једног од осумњичених за нестанак и смрт двогодишње девојчице Д. И., умро је насилном смрћу 7. априла у раним јутарњим сатима у полицијској станици у Бору, установљено је вештачењем Института за судску медицину у Београду, сазнаје Радар.

У судско-медицинском налазу констатоване су бројне повреде Д. Д. по телу, због чега су вештаци закључили да се ради о насилној смрти. Налаз вештака је прослеђен надлежном Вишем јавном тужилаштву у Зајечару на даље поступање, пише Радар.

Осумњиченом Д. Д. из Бора у суботу 6. априла одређено је задржавање до 48 сати у полицијској станици у Бору, због постојања основа сумње да је, након извршеног кривичног дела, помогао десет година старијем брату, који је осумњичен за тешко убиство двогодишње Данке Илић.

Исте ноћи, три сата после поноћи, полиција је саопштила да је Д. Д. преминуо „природном смрћу“. У саопштењу МУП-а од 7. априла наводи се да је осумњиченом у раним јутарњим часовима „позлило“ и да је „упркос правовременом реаговању полицијских службеника и лекара Дома здравља у Бору, који су покушали реанимацију, Д. Д. у 3.10 часова преминуо“.

Вештачење Института за судску медицину у Београду је, међутим, показало да Д. Д. није умро природном смрћу, већ од последица батинања, чији су трагови били јасно видљиви и детаљно описани у налазу вештака.