Прочитај ми чланак

„Ја сам за све њих Ајнаштајн“: Дијана Хркаловић о разлозима уласка у СНС

0

Студенти и професори катедре за психологију на Филозофском факултету, остали су запањени када су пре неколико година на телевизији, на једној од конференција тадашњег министра полиције Небојше Стефановића, угледали своју колегиницу Дијану Хркаловић и то ни мање ни више, него у улози државног секретара МУП.

Како је једна од најбољих студенткиња у генерацији, о којој су сви имали утисак мирне, тихе и ненаметљиве особе, наједном претворила у полицијску приказу с хулиганским тенденцијама, још увек је за многе мистерија. По факултету и данас кружи прича како је Хркаловић, након ТВ премијере, покушала да објасни појединим колегама разлоге своје одлуке да научни рад замени прљавим партијским пословима и ангажовањима.

Како за портал Нова.рс открива добро обавештен извор са Филозофског факултета, читава катедра за психологију била је шокирана чињеницом да је њихова студенткиња постала део владајуће гарнитуре, а посебно утиском који је остављала у јавности. Све то никако се није уклапало у слику коју су имали о њој, што је само по себи додатно парадоксално, имајући у виду да су у питању професионалци који се баве психологијом.

„Када се једном појавила на факултету на неким консултацијама, поједине колеге нису могле да а да је не питају, откуд она у редовима СНС и приде још у МУП, с обзиром да то не приличи њеном образовању и односу који несумњиво гаји према научном раду. Одговорила је нешто у стилу: „Ма шта ме брига, ја сам тамо за све њих Ајнштајн, могу да им радим шта год хоћу“, на шта су сви додатно остали запањени“, казао је извор.

„Била је изразити штребер, невероватно мотивисана да буде најбоља. Њено понашање је било скоро војничко, није баш пристајало тим лудим годинама, када импулси и емоције надвладају разум. Она је имала свој неки план и чврсто га се држала“ каже саговорник.