Прочитај ми чланак

Изостанак референдума на КиМ доказ Вучићевог признања лажне државе

0

Издаја српских националних интереса за владајући режим очигледно представља добар извор прихода и привилегија, у шта годинама покушава да увуче и цео српски народ на простору Косова и Метохије.

 Прво је претходна власт довела ЕУЛЕКС уместо УНМИК-а, како би лакше укинули надлежности Русије, Кине и осталих, Србији наклоњених, држава, а потом је Вучићев режим потписао Бриселски и многе друге штетне споразуме са сепаратистима, а испоставиће се, својим коалиционим партнерима. Резултат Вучићеве политике је укидање свих српских институција на простору КиМ.

Најновија најава Вучићевог коалиционог партнера Аљбина Куртија да неће дозволити спровођење референдума на КиМ, је још један вид одрицања издајничког режима од светих косметских простора.

Из тих и многих других разлога постављамо питања власти и тражимо следеће:

    1. Зашто на КиМ неће бити спроведен референдум и да ли то значи да КиМ више није део Србије? Сматрамо да је то само корак ка следећем референдуму чији ће задатак бити да из Устава Србије избаци КиМ, како би Вучић своју обећану издају спровео до краја.
    2. Да ли је то пробни балон за неодржавање и српских парламентарних и председничких избора у априлу ове године?
    3. Да ли је тачна информација да поједини професори и наставници са Приштинског универзитета, из средњих и основних школа са КиМ, као и здравствени радници, по налогу тзв. Српске листе, потписују уговоре са Министарством просвете тзв. Републике Косово о раду на неодређено време? Да ли је то својеврсна најава предаје и имплементације ова два преостала стуба српске државности на КиМ у руке тзв косовских институција?
    4. Да ли је тачна информација да је Куртију обећано укидање свих медија на КиМ под српском контролом у 2022. години?
    5. Какав је план Владе Србије око проблема са српским аутомобилским таблицама на КиМ јер је срамни договор о прекривању обележја државе Србије стикерима већ при крају рока од договорених 6 месеци?
    6. Шта ће Влада и надлежна министарства учинити да се Србима са КиМ омогући излазак и улазак на простор јужне српске покрајине од 03.01.2022 године, с обзиром да ће тзв. косовске инситуције као услов за улазак на КиМ тражити обавезну вакцинацију? Ако ово није дискриминација Срба, зашто Албанци ту меру нису увели 20. децембра када је на КиМ ушло 500 000 Албанаца гастарбајтера да прославе католичке празнике а сада се Србима забрањује улазак на КиМ како би прославили Божић и Православну Нову годину?
    7. Кад ће Српска листа, на челу са лажним професором Гораном Ракићем испунити дато обећање о изласку из свих тзв. косовских институција због неформирања Заједнице српских општина, која и иначе представља глогов колац у срце српског народа а не било какву заједницу на КиМ?
    8.