Прочитај ми чланак

ИЗБОРНА УВЕРТИРА: Oкршај Двери-ДСС и СНС-ПС

0

sanda-raskovic bosko obradovic zorana mihajlovic aleksandar vulin

Оштра страначка реторика, први весник избора, већ је на сцени, иако избори још нису ну расписани.

У рат саопштењима између коалиције ДСС – Двери и Покрета социјалиста укључила се и потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Страначки обрачун саопштењима покренуло је саопштење у коме се препоручује психијатријско лечење а потписала га је председница ДСС-а.

„Наступи лидера Покрета социјалиста Aлександра Вулина против мене лично и ДСС-а толико препуни лажи и мржње да се питам да ли да га тужим или да му препоручим да се подвргне психијатријском лечењу. Лицемерно је да Вулин свакодневно помиње моју бунду, а да му не сметају напредњачки кадрови са купљеним дипломама који се бахате у џиповима. Нисам била амбасадор у Ватикану, већ у Италији. За вас имам још једну реченицу – срам вас било“, поручила је Санда Рашковић Ивић.

Убрзо је стигао одговор Покрета социјалиста.

„Коалицију ДСС-Двери води кампању мржње, а Санда Рашковић је ‘поглаварка’ коалиције, која је из ватиканске удобности за велику амбасадорску плату од 5.000 евра подржавала сваки споразум са НAТО. ДСС и Двери као и увек када не знају шта да кажу, посегну за суштином свог програма – за мржњом и увредама. Ушушкани у скупу бунду, пусте заменика Санде Рашковичћ Ивић, Бошка Обрадовића да покуша да сакрије све што је могла, а није урадила Санда Рашковић Ивић“, наводе из ПС.

И потпредседница СНС-а Зорана Михајловић каже да антиевропска политика коју заступа председница ДСС Санда Рашковић Ивић води Србију у изолацију

„Пробајте да замислите да је Санда Рашковић Ивић премијерка Србије. „Зар то није изолација Србије“, Замислите премијерку Србије Санду Рашковић Ивић која каже да је у економском интересу Србије да буде против ЕУ у тренутку када Србија више од 60 одсто свега што производи продаје на тржишту ЕУ и када највише страних инвестиција долази из Европе“ Србија је већ једном видела резултате антиевропске и авантуристичке политике ДСС“, каже министарка Михајловић.

Убрзо се огласио Бошко Обрадовић из Двери, ироничним коментаром резултата Српске напредне странке.

„Не може се рећи да СНС нема резултате: смањење плата и пензија, противуставни Бриселски споразум, Споразум на НAТО, поскупљење цене струје, задуживање за око 9 милијарди евра, наставак партијског запошљавања.. Једина истинска опозиција овој власти налази се у редовима коалиције ДВЕРИ-ДСС. Зато су Зорана Михајловић и Aлександар Вулин тако нервозни и активирани да нападну ову коалицију“, наводи Обрадовић.

Извор: Б92