Прочитај ми чланак

ИЗБОРИ: Представљања странака и коалиција

0

stranke srbija-istrazivanja-600x450

СРС: Влас задужује народ; ДВЕРИ: Број 5 у Бору; СНС: Почела кампању у Нишу; ДС потписала споразум о сарадњи са Војвођанским клубом; на Тадићевој листи број 1 биће Миодраг Ракић; СВМ: Бићемо део Владе; ДСС: Брисел није наша престоница; а УРС: Већа улагања у аграр.

СРС: Власт наставља да задужује грађане Србије

Република Србија ће се у првом кварталу 2014. године задужити за 60 милијарди динара и у истом периоду ће ова власт задужити државу још 125 милиона евра.
Ова средства, ни један евро, нити један динар, нису намењени за грађане Србије, као ни за пројекте већ ће се само повећати спољни дуг Србије који у овом моменту износи преко 20 милијарди евра и то је резултат проевропске политике у претходних 14 година, истакао је потпредседник СРС, Зоран Красић.

ВУЧИЋ У НИШУ -НЕЋЕ ТЕЋИ МЕД И МЛЕКО

Скупом у Нишу СНС почела кампању, а њен лидер Вучић позвао на реформе.

„Тражим од вас мандат да се борим за народ и да од Србије направим нормалну Србију. Ако успемо да у наредних годину дана спроведемо кључне реформе, уверавам вас да ћете већ крајем ове и почетком наредне године видети светло на крају тунела.”

То је кључна порука коју је синоћ својим присталицама, у препуној нишкој хали “Чаир” пренео лидер СНС Александар Вучић. Праћен овацијама напредњака, он је означио најважније циљеве у изборној трци, који су сажети у слогану: “Свом снагом у реформе”.

СПОРАЗУМ ДС И ВОЈВОЂАНСКОГ КЛУБА – УСТАВ МОРА ДА СЕ МЕЊА

Демократска странка потписала је јуче Споразум о сарадњи са Војвођанским клубом и том приликом њихови представници су поручили да ће бити потребна промена Устава Србије како би Војводина била дефинисана као модерна европска регија.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић је на конференцији за новинаре, након потписивања споразума, рекао да ће Србија морати да буде децентрализована и да ће Устав морати да се мења у процесу европских интеграција, а да је циљ потписаног споразума да се заједно са Војвођанским клубом види на који начин мора да се уреди положај Војводине.

– Актуелни Устав не да није усаглашен са европским стандардима већ представља формалну кочницу за даље кораке Србије ка ЕУ – оценио је Пајтић и поновио да ДС неће улазити у коалицију са СНС и ДСС.

СПРЕМНА ЛИСТА ТАДИЋЕВОГ БЛОКА – РАКИЋУ ЈЕДИНИЦА

Редни број 1 на изборној листи коалиције окупљене око Нове демократске странке Бориса Тадића, највероватније ће бити Миодраг Мики Ракић, бивши потпредседниг ДС – сазнају “Новости”. Према информацијама, листа ће носити назив – “Борис Тадић – НДС, ЛСВ, ЗЗС”, а функиционери тог опозиционог блока требало би да је ускоро предају Републичкој изборној комисији.

НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА У БОРУ ДВЕРИ ИЗЛАЗЕ ПОД БРОЈЕМ 5

Двери сматрају да су странке проблем а не решење српског друштва. Они додају да све што су имали да кажу и ураде у протеклих двадесетак година казали су и урадили.

Двер, како сами кажи око себе су окупили све оне чији се глас не чује, и које нико већ више од двадесет година не заступа у СО Бор.

Двери желе да Бор буде град породичних људи у којем ће се предност давати трудницама, самохраним породицама, пензионерима, студентима, ђацима, инжињерима и свима онима који желе да живе од свог поштеног рада, а не да зависе од самовласти и самовоље једног човека и једне странке. Због тога се на њиховој листи налазе професори, инжењери, студенти, пензионери, отпуштени радници, економисти, привредници, а као њихову највећу предност са поносом истичу да се на листи Двери налезе три труднице које итекако имају шта кажу.

СВМ ПРЕДСТАВИО ПРОГРАМ – БИЋЕМО ДЕО ВЛАДЕ

ПОД слоганом “Храбро, али одговорно” Савез војвођанских Мађара изаћи ће на предстојеће ванредне парламентарне изборе. По речима лидера странке Иштвана Пастора, потписи подршке скупљени су у рекордном року у више од 60 војвођанских насеља, а њихова је жеља да буду део парламентарне већине.

– Наш програм намењен је углавном војвођанским Мађарима, али он је и грађански, јер се бави питањима која се тичу свих становника Србије, а то су привреда, социјална заштита и здравство – истиче Пастор.(Ј. Л.)

КОШТУНИЦА ПОРУЧИО У ПАНЧЕВУ – ПРЕСТОНИЦА НАМ НИЈЕ БРИСЕЛ

Председник ДСС Војислав Коштуница поручио је синоћ у Панчеву да за ту странку престоница није Брисел и да само политичка неутралност доноси Србији слободу и економски развој:

– Србија је и даље превелика за Брисел и Берлин, а нова власт у Србији учинила је све да нестану институције државе на Косову и Метохији. Држава не сме да се везује за некога ко је и сам у кризи, као што је ЕУ, већ да сарађује са свима и према свом интересу.

Према речима лидера ДСС, свуда у Европи постоји евроскептизицам, док се само овде “од јутра пева о ЕУ”.

– Србија може да гласа за ДСС, који каже да нам је стало до слободе, или за оне који су за даље губљење земље и достојанства. Једини начин да Србија поврати своју душу је да каже “не” европским интеграцијама.

МЛАЂАН ДИНКИЋ ПОСЕТИО БРУС – ВЕЋА ПАЖЊА СЕЉАЦИМА

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је јуче у Брусу да уместо штедње и стезања каиша треба повећати улагања у пољопривреду и градити фабрике за прераду воћа и поврћа.

Он је приликом обиласка компаније “Фуд ленд” нагласио да треба трансформисати Фонд за развој у јаку развојну банку која би помогла да се фабрике, “као што је ова у Брусу”, граде у свим регионима:

– Сељаци би имали сигуран откуп, добру зараду, а Србија већи девизни прилив.

Компанија “Фуд ленд” је позната по производњи и пласману висококвалитетних, здравих и ексклузивних прехрамбених производа.

(Србин.инфо, Вечерње новости)