Прочитај ми чланак

„Изазивање Русије могло би Црну Гору скупо да кошта“

0

Министар унутрашњих послова Црне Горе Горан Даниловић рекао је да о објављивању "државног удара" на дан парламентарних избора довољно говори то што није сазвана хитна седница Владе, Савета за одбрану и Већа за националну безбедност.

620682_untitled_f

Даниловић је рекао да је злокобно у медијима наклоњеним ДПС-у оптуживати званичну Русију уколико је званични истражни орган рекао да истрага у случају „државног удара“ води до двојице националиста, за шта ће бити понуђени докази.

– То би могло да буде скупо у сваком смислу, посебно због односа са земљом која нам је и спољнотрговински партнер. Ако смо пожурили да закључимо да 20 ухапшених држављана Србије нема везе са државом Србијом, онда је мања вероватноћа да двојица националиста из Русије имају везе са Кремљом – рекао је Даниловић.

Неозбиљно вођење политике

Он је за „Вијести“ изјавио да не спори могућност да то неко докаже и да само мисли да „држави Црној Гори медији и појединици из власти наносе велику штету, таргетирајући тамо где би држави требало пријатељство“.

Даниловић је изразио забринутост, наводећи да „неко једва чека да се у овом случају пресуди онако како мисли да треба“.

– У нашој мегаломанској свести има једна ствар која се пристојном становнику Црне Горе не може свиђати – да медији блиски ДПС-у желе да иза целе ове приче стоји неко огроман, опасан и велики, а да нас он ништа не кошта. Плашим се да то није озбиљно вођење политике и да треба да буду стрпљиви они који већ позивају на стрпљење – рекао је Даниловић.

Све одмах било јасно

Он је поручио да о објављивању „државног удара“ на дан парламентарних избора довољно говори то што није сазвана хитна седница Владе, Савета за одбрану и Већа за националну безбедност.

– Мени је била јасна и порука дан или два након избора када су се састали директор Управе полиције, председник Владе и директор АНБ-а, где сам био сувишан. И хвала им што су тако мислили, и ја мислим да сам ту био сувишан. Јер та врста консултација формалних или неформалних, није потребна ни у једној држави у којој постоје правно уређене ствари – рекао је Даниловић.

Он је објаснио да о „државном удару неки други треба да дају одговоре“, а да ће он говорити као политичар када му истекне „технички мандат“, наводећи да то једва чека.