Прочитај ми чланак

Из Аустралије поручили: “Ослободите Шешеља!”

0

1s

Сиднеј, највећи град Аустралије освануо је излепљен плакатима који позивају на ослобађање Војислава Шешеља. На наведеним плакатима зелепљеним око познатог здања Сиднејске опере, поред Шешељеве слике налази се слоган FREE SESELJ NOW!, који позива да се Шешељ одмах ослободи.

2s

Сличне вести су протеклих месеци долазиле из више европских земаља. Тако је 19-ог фебруара ове године Ајфелов торањ излепљен плакатима LIBEREZ VOJISLAV SESEL, то јест слободите Војислава Шешеља. Француски десничари су исту поруку поред Париза упутили и лепљењем плаката у још 8 градова Тулузу, Каркасону, Родезу, Тарбесу, Буржу, Неверсу Мулахосу и Роуену.

У марту овај вид позива виђен је и у Риму. Истог месеца порука је упућена из Чешке плакатима организације Европски фронт солидарности са Косовом, познатој по организовању скорашњихкоординисаних протеста за српско Косово у Пољској,Чешкој и Словачкој.

3s

Аустралија је постала четврта земља чији су грађани позвали на ослобађање Војислава Шешеља који се више од 11 година налази у притвору без пресуде.

(radikaliinfo)