Прочитај ми чланак

Ивица Дачић: Има проблема, али влада не пада

0

Премијер Ивица Дачић одбацио је могућност да влада падне због промена локалних власти. Постоје проблеми, али не такви да ће због њих пасти влада, каже Дачић.

„Није ваљда да мислите да ће влада да падне због локалних власти?“, запитао се Дачић. Председник владе је навео да, где год је могуће, треба инсистирати да власт на локалу буде као и у Републици.

 

„Ја сам пресрећан ако је разлог за пад владе у локалној власти, јер то значи да немамо озбиљнијих проблема“, навео је он.

Упитан о промени власти у Зајечару, Дачић је казао:“Па шта, је л` смо ми ову власт направили због Зајечара, Смедеревске Паланке или због Србије“.

Према његовим речима, треба правити разлику између онога што је најважнији државни и национални интерес и проблема који постоје у функционисању владе.

Дачић је навео да се од јутрос два-три пута састао са првим потпредседником владе из Српске напредне странке Александром Вучићем, као и да су били у контакту током његовог боравка у Уједињеним Арапским Емиратима.

„Је л` мислите да сам луд да се сретнем са Тачијем у условима када ће влада пасти због Смедеревске Паланке или Зајечара. Немојте да сте смешни“, рекао је он и није желео да одговара на нова питања новинара.

Функционери СНС изразили су незадовољство јер су коалициони партнери из владе, СПС и УРС, учествовали у рушењу власти напредњака у Смедеревској Паланци, а поједини медији су пренели да је Вучић због тога спреман и да обори Владу Србије.

(Б92)