Прочитај ми чланак

ИВАН РАДОСАВЉЕВИЋ: Власт и невладине организације ме прогоне јер сам родољуб!

0

Оснивач организације Србска понос пита да ли су омладина, ратни ветерани и хероји са Кошара који протестују против поскупљења горива, означени као најгори јер воле Србију

Протести грађана због горива, који се и даље одржавају широм Србије иако медији не извештавају о томе, унели су панику међу властодршце . Наиме, иако режимски медији непрекидно „спинују“ да иза њих стоји опозиција, свима је јасно, нарочито актуелној власти, да се народ спонтано окупља, а  судећи по резултатима избора, Ђилас, Јанковић и Јеремић немају чак ни ауторитет да окупе већи број присталица.

Сви протестанти су окарактерисани као криминалци и насилници, медији данима промовишу „трагедију претученог човека „ (сасвим случајно члана СНС),  министар полиције је згранут тим насиљем, а не изјашњава се о малолетним силеџијама који харају школама и улицама, дилерима дроге који су годинама слободни грађани, познати полицији и тужилаштву,  разбојницима који краду мермерне надгробне плоче и скрнаве гробља у сред Шумадије!

-Због скандала у Зрењанину, у режимским медијима сам означен као коловођа, криминалац и педофил, а одговоран сам отац двоје малолетне деце. Када сам чуо за поскупљење горива, сматрао сам, као и већина грађана Србије, да би требало да реагујем, не само због економске ситуације већ и свакодневних неправди, бахатости и диктатуре Владе. Србија је устала и сматрам да треба да будем део протеста. Нисам организатор, ни вођа,  јер се народ сам организовао притиснут проблемима. Полиција је послата да нас насилно претреса, да хапси српску омладину и ратне ветеране, хероје са Кошара. Питамо се да ли смо означени као најгори само зато што смо родољуби? Да ли ћемо бити хапшени и малтретирани  зато што нам је стало до Србије и неизмерно је волимо?  Уместо да хапсе ратне злочинце и велеиздајнике, криминалце, дилере дроге, силеџије, ова власт свој народ који протестује због поскупљења горива назива убицама, лоповима и педофилима! Ми смо за њих највећи олош само зато што подржавамо пртест  – огорчен је Иван Радосављевић, оснивач патриотске организације Србска понос.

Његово име се у режимским медијима доводи и у везу са претњама смрћу.

– Велика је лаж да сам претио смрћу било коме, а иза свега стоји Нови оптимизам, односно ЛГБТ и Жене у црном. Пријавила ме је Татјана Табачки, која је ЛГБТ активиста и представник организације Жене у црном.  Поднећу тужбу против режимских медија који су објавили нетачне и тенденциозне информације уз моје име, а народу поручујем да се отргне тиранији и да се сви ујединимо под један барјак – позива Иван.

Вучићу угледај се на Немачку!

Председник државе Александар Вучић често истиче да бисмо ми Срби требало да се угледамо на Немце, а истовремено осуђује начин изражавања незадовољства грађана Србије ценом горива. Међутим, народ је и дошао на идеју да на сред улица угаси аутомобиле у знак протеста „преписујући“ начин протеста који се одржао широм Немачке, пошто је најављено поскупљење горива. Немци су спонтаним блокадама успели тада да се изборе за себе, а они неупоредиво боље живе од грађана Србије и много им је лакше да поднесу поскупљења. Ипак, нису дозволили удар на новчаник и кућни буџет од стране властодржаца који живе на рачун народа и требало би зато да га поштују и полажу му рачуне. Блокада путева од стране грађана је наишла на разумевање власти у земљи, која је једна од најразвијенијих и најуређенијих у Европи и свету, са огромним бројем туриста, али у Србији је тај сценарио окарактерисан као „смак света“, изазивање опште опасности и увод у погибије грађана?!