Прочитај ми чланак

ПОКС зове све патриоте на вечерашњи протест испред Генералштаба!

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позвао је "присталице и све патриоте" да се придруже вечерашњем протесту испред зграде некадашњег Генералштаба у центру Београда, а поводом најава да ће Влада дати у закуп америчким компанијама објекат који је делимично срушен током НАТО агресије 1999. године. Вечерашњи протест у организацији ратних ветерана почеће у 18.30 часова.

Потпредседник ПОКС Владимир Ђорђевић оценио је да „поклањање објекта од националног значаја и симбола отпора управо агресору који га је срушио и окупирао део наше територије, представља врхунац националног понижења које нам је ова власт приредила“.

„Градња тржног центра од стране функционера земље која је предводила агресију на нашу земљу започету 24. марта 1999. године, током које је убијено више хиљада цивила, почињен екоцид и нанета материјална штета вредна десетине милијарди долара, као и непроцењива нематеријална штета, како би Космет био одвојен од матице, никако није смела да се дозволи“, оценио је Ђорђевић.

На вечерашњи протест у организацији ратних ветерана су позвали и српски покрет „Двери“, коалиција НАДА, др Јована Стојковић, проф. Дејан Мировић, Народне патроле…