Прочитај ми чланак

ИВАН ИВАНОВИЋ: Вучић је подржао нацисте у Кијеву, а сада се жали на Загреб!

0

Ових дана навршава се годишњица операције “Олуја“. О улози овог страшног догађаја у новијој српској историји као и његових последица говорио је за “News Front — Србија“ председник СНП Наши Иван Ивановић.

ivan-ivanovic-snp-nasi-fb1

Oн је подсетио да је у Хрватској у прошлом веку живео огроман број Срба. Током рата прогнано преко 250 хиљада Срба из Хрватске, односно из Републике Српске Крајине, убијено је преко 2,5 хиљаде Срба који су страдали у том прогону.

Дошло је до тога да је Хрватска једина држава у Европи у којој преко 90% становништва чине Хрвати. Међутим они се и дан данас жале на Србе, и шта год да се дешава у Хрватској њима су Срби највећи проблем, каже Ивановић за “News Front — Србија“.

“Читава та акција коју је спровела хрватска војска одрађена је уз помоћ западних служби“

У самој Хрватској, земљи-чланици Европске уније рехабилитију се нацистички ратни злочинци. Реакција званичног Београда је била, али се из неког разлога није чула у свету, у Загребу да и не говоримо. Европа затвара очи на овакве поступке који јавно подривају на западу популарне изјаве о дефашизацији.

“Та Европска унија не само што помаже наше непријатеље као што су Хрвати, Албанци на нашој окупираној покрајини Косово и Метохија већ се и труде да Србију униште у сваком погледу: економије, војске, културе, духовности“.

Још једна веза са том нацистичком идеологијом коју подржава ЕУ може се видети и у Украјини где руски народ ратује за исто што и српски народ. Међутим ЕУ у Украјини подржава разне нацистичке групе. Исто тако стање је и у Хрватској.

После више од 20 година ствара се алармантна ситуација: сад Хрватска уцењује Србију догађајима из деведесетих година по питању европских интеграција. С једне стране омета се процес придруживања ЕУ, а СНП “Наши“ је противник тога процеса. С друге стране реч је о новом погоршању односа на Балкану, а то већ не звучи безбедно.

“Српски народ је већински за улазак у савез са Русијом, каже Ивановић. Међутим прозападне снаге у Србији имају милијарде долара пошто су они на власти. Власт у Србији покушава да одигра једну чудну игру на жици, оне желе да буду и са Западом и са Русијом.

Са Запада долазе велики притисци и ЕУ тражи да Србија као кандидат усвоји исту спољну политику. Србија ће морати да се одлучи да ли желп добре односе са Русијом или са ЕУ“.