Прочитај ми чланак

Иса Мустафа: Ивановић командовао јединицом која је убила преко 20 Албанаца

0

oliver-ivanovic-fonet_f

ПРИШТИНА – Косовски Албанац Иса Мустафа изјавио је приштинском дневнику Коха диторе да ће сведочити на суду да је Оливер Ивановић командовао полицијском јединицом која је убила више од 20 албанских цивила.

Мустафа који је, како каже, једини преживео масакр од групе којом је руководио Ивановић, у интервјуу дневнику рекао је да једва чека суочавање са њим на суду.

Мустафа каже да је је видео Ивановића у плавој полицијској униформи 14. априла 1999. године у свом насељу у Косовској Митровици, како руководи операцијом.

Он тврди да се један од полицајаца обратио Ивановићу са шефе и да му је овај одговорио да изврши наређење које су добили.

Мустафа је за Коха диторе рекао и да је било доста полицијских снага које су биле маскиране, али да је било и оних који су могли да се идентификују а то су, како тврди, Оливер Ивановић, Игор Симић, Срђан Алексић и Властимир Алексић.

Ивановић, кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима у северној Митровици, ухапшен је због сумње да је 1999. и 2000. учествовао у злочинима против косовских Албанаца.

(Танјуг)