Прочитај ми чланак

ХУЉА Вучић се руга народу што хоће грејање: Дошли на протест у кратким рукавима

0

Смрзавање грађана Србије због одлагања почетка грејне сезоне, за председника Александра Вучића је периферна ствар, а то је данас јасно потврдио, када је на седници Главног одбора СНС-а, са ниподаштавањем говорио о протесту Крагујевчана, који су захтевали да им градска топлана одмах укључи грејање. ’’Дошли да протестују у кратким рукавима’’, био је његов коментар, чиме је послао поруку, да га не занима смрзавање деце по школама и вртићима и пацијената у болницама широм Србије.

Замена теза је омиљени Вучићев маневар за решавање горућих проблема у земљи, па је тако и одлагање грејне сезоне, данас покушао да окрене у своју корист.

Он је, по већ опробаном рецепту, да све који му се супротставе, представи као злонамерне људе који су против напретка земље, ударио на грађане који су тражили елеметарне услове за живот.

На седници Главног одбора СНС-а, председник је подругљиво рекао ’’мораћемо да грејемо, чак и ако буде овако топло’’, алудирајући на протест Крагујевчана, који су после безуспешних вишедневних апела да им се укључи грејање, синоћ потестовали испред градске топлане.

’’Када сам видео протест због тога што нема грејања, а они дошли да протестују у кратким рукавима, све ми је било јасно и све сам разумео. Тако да, с тим рачунајте да се суочавамо у наредном периоду’’, рекао је Вучић и чак два пута поновио да су Крагујевчани протестовали ’’у кратким рукавима’’, што никако није истина.

Због ‘’непослушности’’ грађана, који у другој половини октобра траже грејање, Вучић је на седници Главног одбора СНС-а јавно искритиковао градоначелника Крагујевца Николу Дашића.

’’То је Дашићу код тебе било јуче, видео сам. Кад видим протест, протестују што нема грејања, а они дошли у кратким рукавима. И станете и да не поверујете. Није Дашићу, седам осам њих, не смањуј, било је између 80 и 90, ја сам пребројао’’, рекао је Вучић у директном телевизијском преносу.
Фото: Александра Петровић/Нова.рс

А у Крагујевцу није било људи који су протестовали у мајицама кратких рукава, али је цео протест грађана, тако представљен у провладиним таблоидима из којих се, очигледно, ‘’информисао’’ председник Вучић.

Крагујевчани су од градске власти захтевали да им одмах укључи грејање у јутарним и вечерњим сатима, када су и најниже дневне температуре, а уколико до тога не дође, најавили су радикализацију протеста.

Крагујевац је иначе први град у Србији који је усвојио одлуку о одлагању почетка грејне сезоне до 1. новембра, а у међувремену је, после најаве протеста, градска топлана саопштила да ће испорука топлотне енергије стартовати од 28. октобра.