• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Хоћемо што чвршће везе са Русијом, нећемо да Србија буде бриселска колонија
Прочитај ми чланак

Хоћемо што чвршће везе са Русијом, нећемо да Србија буде бриселска колонија

0
Фото: Небојша Мандић

Фото: Небојша Мандић

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић сматра да је Патриотски блок – ДСС, покрет Двери, српски интелектуалци и групе грађана – права алтернатива садашњој власти.

Она је додала да се Патриотски блок залаже за што чвршћу и јачу сарадњу са Руском Федерацијом.

„Ми се залажемо за све сво оно што је супротно ономе за шта се актуелна власт залаже. Ми смо за слободну Србију и наша кључна реч је слобода, јер само слободна Србија, а не бриселска колонија, може да обезбеди радна места за људе, слободу, боље образовање, социјалну заштиту, а ако хоћете и спољну политику“, рекла је Рашковић Ивић на трибини Патриотског блока у Крагујевцу.

Наглашавајући да су сви у Патриотском блоку евроскептици и против уласка у НАТО, за патриотизам у економији и радикалан раскид са либералним капитализмом, Рашковић Ивић је рекла, да је Русија њихова одредница и да су за што чвршћу и што јачу сарадњу са Руском Федерацијом, нарочито на пољу економије.

Према њеним речима, у парламенту Србије данас нема ниједног посланика који је евроскептичан, већ се сви они, како је навела, залажу за исту политику, а то је „ко ће брже и ефикасније да буде слуга запада и да претвори Србију у колонију“.

„Ова власт је предала Косово са његовим ресурсима, манастирима и Србе на Косову, шиптарској антисрпској псеудо државици која није ништа друго него НАТО сателит и то је велики грех“, тврди председница ДСС.

На трибини је говорио и Бошко Обрадовић из Покрета Двери који је рекао да Патриотски блок на политичку сцену доноси кључну новост а то је економски патриотизам, јер данас људе највише интересује како зауставити пљачкашке приватизације, даљу распродају привредних и природних богатстава и како заштити домаћу привреду и пољопривреду.

Он је најавио да је покрет Двери у процесу регистрације у политичку странку и да очекује ће тај процес овог лета бити завршен.

На трибини су говорили и Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ и драмски писац Синиша Ковачевић.

 (саопштење Демократске странке Србије)