Прочитај ми чланак

ГУЖВА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА: Лидери СзС покушали да уђу у Градску скупштину

0

Београд -- У Скупштини града Београда у току је седница за родну равноправност, али је у фокусу оно што се догађа испред зграде градске Скупштине.

Београд — Испред зграде Скупштине града метеж. Лидери СзС покушали да уђу у зграду, али су спречени. Гужва испред улаза и вређања. Једној жени позлило.

Screenshot/Youtube

Како наводе медији, испред Скупштине окупиле су се присталице Савеза за Србију, а поред њих су и бројни представници медија. На снимцима који су емитовани није се јасно видело ко је ко, као ни ко је говорио с мегафоном. По псовкама и увредама могло се закључити да је неко од чланова СЗС, будући да се „прозива“ градска власт.

Бука је била велика, константно су се чуле пиштаљке, узвици „уа“, трубе, повици „фашисто“, „Весићу лопове“, а псовани су и новинари, међу којима и новинарка ТВ Прве, која је названа „СНС ботом“.

Стигла су и кола Хитне помоћи.

Тањуг је накнадно пренео да је седница Савета за равноправност прекинута јер су лидери Савеза за Србију покушали насилно да уђу у зграду Старог двора. Наводи се и да су испред Старог двора лидери СзС су Бошко Обрадовић, Никола Јовановић, Марко Бастаћ.

Они су затражили да им се обрати градоначелник Београда Зоран Радојичић, којег називају “фикусом, верзија 2.0”. Стигло је и возило Хитне помоћи, а окупљене жене тврде да је позлило једној старијој жени, јер јој је наводно Бастаћ уперио мегафон у уво, због цега се онесвестила.

Такође, још једној жени је позлило, а тренутно су испред Старог двора два возила Хитне помоћи. Један од лидера СзС и шеф одборника у Скупштини града Никола Јовановић рекао је да је ушао у Стари двор и да је разговарао са представницима Градске управе и питао да ли је градоначелник на радном месту, јер као одборних жели да разговара са њим.

Каже да је добио обећање да ће градоначелник изаћи и обратити се окупљенима. Такође, тврди и да је видео заменика градоначелника Горана Весића у згарди, који је “послао жене да бране зграду Старог двора”.

Жене, запослене у Градској управи, међу којима су секретарка Наташа Станисављевић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и друге, које су изгурале лидере СзС, вичу “фашисти”, док представници опозиције узвикују “Весићу, лопове” и траже да градоначелника изадје и обрати се окупљенима. На платоу испред Старог двора је и велики број медија.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!