Прочитај ми чланак

Гренел: Обе стране се претварају пред својим медијима ( ВИДЕО)

0

Ричард Гренел, специјални изасланик Беле куће за преговоре Београда и Приштине, говорио је јуче есклузивно за "Newsmax" о првом дану преговора у Вашингтону.

Гренел је говорио о агенди преговора која се концентрише првенствено на економска питања, креирање послова у региону, остваривање конкретних споразума који ће омогућити ширење западних компанија у, како је рекао, “две државе”.

Гренел је говорио и о “изненађењима” која су се нашла на преговарачком столу:

“Да, мислим да нема преговора који немају нека изненађења, која су увек добра. Она врше притисак на обе стране да учине више, да створе више. Дакле, да, представили смо нека изненађења, али мислим да ниједна од страна није била толико изненађења, некада се претварају пред медијима да је то веће изненађење него што јесте. Обе стране су обавештене и мислим да јесмо остварили напредак и надам се решењу”, рекао је Гренел.

Подсећамо, председник САД Доналд Трамп састаће се према најавама данас са председником Србије Александром Вучићем и премијером Косова Авдулахом Хотијем у Овалној канцеларији. Трамп ће присуствовати церемонији потписивања и учествовати у трилатералном састанку, саопштила је Бела кућа.

После састанка у Белој кући, и Вучић и Хоти ће се појединачно састати и са америчким државним секретаром Мајком Помпеом у Стејт департменту.

Јучерашњи састанак три делегације прошао је турбулентно, али, према речима и председника Вучића и премијера Хотија, остварени су помаци по питањима економије.