Прочитај ми чланак

„Градоначелница Ниша и њена помоћница ће дуго робијати! То им гарантујемо!“

0

Данас смо, на позив станара, били на паркингу на Синђелићевом тргу и улици Светозара Марковића. Тај паркинг станари користе од 1972. године, а рампа је постављена пре 20-ак година. И сада градоначелница Драгана Сотировски и њена помоћница Марина Живуловић Петровић, дојучерашња в.д. начелнице Управе за грађевинарство, отимају паркинг станарима.

Станари имају уговор да су, приликом куповине станова, постали власници и 1/30 паркинга. Станари имају дозволу и налог ЈП Дирекције за изградњу Града Ниша да рампу поставе. И сада Управа за грађевинарство наређује уклањање рампе о трошку инвеститора. Отимају им паркинг после 40 година!

Поред паркинга, станари имају проблем и са смећем, јер су контејнере преместили на паркингу зграде, а ту смеће бацају сви из околних зграда, укључујући и Управу за грађевинарство. Та иста Управа станарима прети Комуналном милицијом и казном од 300.000 динара за смеће које је и њихово!

Образложење Марине Живуловић Петровић, да је то градска имовина и да “они умеју да газдују” у најмању руку је скандалозно и срамотно. Она је сервис грађана, грађани је плаћају. Иако је стекла услов за пензију, Живуловић Петровић је сада помоћница градоначелнице Ниша, ваљда као вансеријски таленат да спровођење коруптивних радњи, док млади људи чекају годинама у Националној служби за запошљавање и одлазе трбухом за крухом. Марина је и даље у Управи за грађевинарство, иако је њено радно место у кабинету градоначелнице, кроз прозор посматра протесте станара и шаље своје шпијуне да их слушају, сликају и снимају.

Поврх свега, Марина Живуловић Петровић је пријавила станаре полицији, наводно се осетила угроженом и људи ће, поред свих мука које су их снашле, сутра у 10х давати изјаве полицији. Чега се плаши Марина Живуловић Петровић па лажно пријављује своје суграђане?! Једино чега би она и њена надређена Сотировски требало да се плаше је затвор, јер ће дуго робијати за све што су урадиле нашем граду и грађанима, то им гарантујемо!

Градоначелница и њена помоћница да одустану од суманутог отимања паркинга и да престану са малтретирањем станара. Станари неће одустати од својих права и имовине, а ми ћемо им у томе безрезервно помоћи у правном и сваком другом смислу. Овим градом газдују грађани, а Нишлије не трпе окове и робовласнике!