Прочитај ми чланак

Горан Јешић: Законима се одузимају надлежности Војводине

0

Потпредседник Владе Војводине Горан Јешић упозорио је данас на, како је рекао, опасност од појаве да се приликом усвајања системских закона у Скупштини Србије свесно или несвесно одузимају надлежности Војводине.

„У таквим законима се заборављају надлежности покрајинских секретаријата и АП Војводине и фактички се, да ли намерно или због незнања текстописаца, уклања једна по једна надлежност Војводини“, рекао је Јешић агенцији Бета.

Уз оцену да такве поступке треба спречити, он је подсетио да је Влада Војводине формирала радну групу која треба да о тим стварима разговара с Владом Србије.

Потпредседник Владе Војводине данас је оценио да је недостатак дијалога у Србији кључни проблем за тренутно стање у земљи.

„Проблеме требамо да решавамо разговором, а не да отварамо ровове и да свако стоји на својој страни, без дијалога и договора“, рекао је Јешић.

Уз подсећање да постоје обећања председника и премијера Србије Томислава Николића и Ивице Дачића да ће се поштовати уставне недлежности Војводине, он је рекао да покрајина, осим тога, ништа друго и не тражи.

„Да Устав није добар, то је посебна прича, и добро је што ће морати да буде промењен. У овом тренутку ми смо наше акте потпуно прилагодили одлукама Уставног суда и само би комуникација требала да буде боља, јер правних и формалних проблема нема“, рекао је Јешић.

 

(Бета)