Прочитај ми чланак

ГЛАВНИ ОДБОР ДСС: О изборима у Београду, партократији и пореклу имовине

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је данас да би требало размишљати о програмском укрупњавању опозиције за излазак на београдске изборе.

Он је на седници Главног одбора ДСС рекао и да се та странка није бавила калкулацијама у вези с тим изборима, већ је припремала свој план и програм, и „визију развоја града“.

По његовим речима, тема београдских избора је да се омогући развој града, а не да се одлучује о председнику Србије, „ма ко то био“.

Јовановић је поново уопозорио на неопходност обезбедјивања подједнаког странака третмана у медијима и изборних услова за све који учествују на изборима. Он је упозорио је да је у „свим сферама живота у Србији на цени парторкатрија која разара друштво“.

Јовановић је на седници Главног одбора ДСС рекао и да је партократија „канцер друштва“ и да је има свуда – од медија, до запошљавања преко државне управе и преливања пара из државне управе у приватне џепове.

По његовим речима, први корак за сузбијање тог проблема је измена изборних прописа. Јовановић се заложио и за доношење Закона о пореклу имовину, али не онако како жели власт. Он је навео да ; ДСС сматра да би закон мора ; се односи на период од 1990. године и даље.

Оценио је да би расписивање ванредних парламентарних, истовремено са редовним београдским изборима представљало злоупотребу демократских тековина, и да би, уколико власт распиште и ванредне опште изборе, иако за тим нема политичке потребе, то бил и „вредјење институција“.