Прочитај ми чланак

Глас пољопривредника мора да се дигне

0

„Шта се деси када појединац покуша да приватизује село, а од локалних пољопривредника да направи таоце своје „2000 динара за госпођу“ политике, видимо на примеру Кончарева, села у околини Јагодине, где суверено већ скоро две деценије влада Драган Марковић Палма, најбољи пример заоставштине језивих деведесетих“, казао је потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић, приликом данашње посете Поморавском округу.

„Дошао сам данас да причам са локалним пољопривредним произвођачима и домаћинима о смањеним субвенцијама по хектару, о изостанку откупних цена, о најскупљем гориву у региону, распродаји плодне земље странцима, дотрајалој механизацији и свим осталим проблемима. Међутим, у Кончареву сам наишао на мук. Али не зато што људи добро живе и задовољни су, већ зато што су заплашени, застрашени и слуђени од стране овог режима и њихових послушника који малтретирају и злостављају поштени и радни народ“, упозорио је Булатовић.

Foto: Printscreen

„Против тога се боримо и на крају ћемо да се изборимо да се глас пољопривредника чује и у Кончареву али и у сваком селу у Србији и да никада више не доживе да у тишини просипају своје млеко, малине и парадајз, већ да раде поносно, јер руке пуне жуљева значе чист образ и понос на своју њиву, воћњак и башту које могу и морају да хране читаву Србију, али и регион“, закључио је Булатовић.