Прочитај ми чланак

Гашић изјавио да га је сменио амерички амбасадор

0

gasic

Министар Братислав Гашић је по крушевачким селима оптуживао америчку и британску амбасаду, али и шефа Делегације ЕУ Мајкла Давенпорта, за своју смену.

Без новинарских екипа, окружен директорима јавних предузећа и обезбеђењем, Гашић је у недељу обишао урађени пут у дужини од 652 метра. Међу мештанима села око Крушевца ова заобилазница, која је рађена добрим делом управо новцем локалног живља, позната је као ђип.

Мештани села Вратаре и Здравиње преносе за “Блиц“ да “ниједне камере, ни блица није било” и додају: “А обезбеђења, да не грешимо душу, скоро кол’ко и нас”.

– Нисам смењен због новинарке. Моја смена има много већу позадину од тога. Мене су смениле стране силе: Американци, Британци и Давенпорт – устврдио је у оба села још увек министар војни Братислав Гашић.

Он је, међутим, и појаснио своју тврдњу рекавши да су га странци сменили јер је он “за Русију и против уласка Србије у НАТО”. Гашић је „оправдавао“ своју смену и наводом да је многима засметао и његов рад у Министарству јер се, како тврди, “Војска подиже на ноге”.

– А поред тога, разлог за смену је и што сам ишао у Хаг и дочекао генерала Владимира Лазаревића – додао је Гашић, који је заједно са министром правде Николом Селаковићем ишао у Хаг, а њима се на нишком аеродрому придружио и министар рада Александар Вулин.

Мештани наводе за “Блиц” да је Гашић раније обилазио села и долазио буквално сам. Како тврде, сада је у пратњи делегације било “сигурно десет људи из обезбеђења”, што је мештане помало шокирало.

Од Гашића су сазнали и да су избори највероватније у мају. Како додају, није рекао – гласајте за СНС.

– Избори су највероватније у мају. На изборима гласајте по сопственом нахођењу. Ја сам рекао мојима у граду: „Ништа немојте да радите пред изборе, радите сада“. Видећу да осветлимо школе – поручио је Гашић и додао: “Морамо да будемо јединствени”.

(Блиц)