Прочитај ми чланак

Филип Вујановић: Црна Гора у потпуности подржава улазак БиХ у НАТО

0

Председник Црне Горе Филип Вујановић који данас борави у службеној посети БиХ је рекао да је позиција БиХ и Црне Горе афирмисана као добар пример суседства те да Црна Гора у потпуности подржава улазак БиХ земље у НАТО.

Вујановић је изјавио да су БиХ и Црна Гора пример доброг суседства те да су успешно решена сва питања када реч о сарадњи ове две земље.

-Успјели смо решити сва питања, нема отворених проблема међу нама, постоји отвореност за сарадњу и дужни смо је охрабрити. Закључили смо уговор о државној граници који је први међу државама бивше Југославије овакве врсте. Разговарали смо данас и о инфраструктурној сарадњи две суседне земље-казао је Вујановић.

Према речима председника Црне Горе, две земље највише требају разговарати о европским интеграцијама.

-Циљ нам је да обе земље корачају европским путем, а посебно наглашавам да Црна Гора у потпуности подржава улазак БиХ у НАТО- казао је Вујановић и додао како се нада да ће и састанак и разговор с председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем бити конструктиван.

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић је изајвио да се приводи крају разговор о социјалном осигурању између две земље од кога ће највише користи имати грађани, пише Клиx.ба

-Врло је висок степен заједничког разумијевања и подршке. Задовољни смо што је Црна Гора ушла у озбиљан економски развој и што се приближава Европској унији (ЕУ) те што је један од озбиљних кандидата у региону.

Морамо се више ангажовати у вези с изградњом инфраструктурних објеката, али и о јадранско-јонском путу-казао је Иванић.

Додао је и да је с председником Вујановићем разговарао и о потенцијалном гасоводу из Азербејџана који би ишао преко балканских земаља.

На данашњем састанку Вујановића и чланова Председништва БиХ предложени су заједнички гранични прелази који требају имати само једну контролу.

-Посебно наглашавам то да ми је Вујановић предложио заједничке граничне прелазе између БиХ и Црне Горе те да они требају имати једну контролу, а не више-закључио је Иванић.