Прочитај ми чланак

ЕВРОПСКА УНИЈА намеће Србима жиг геноцидности

0

dss-srpska zastava 6

Резолуција Европског парламента о Сребреници последњи је пример да Европска унија ради против виталних српских државних и националних интереса. Након што је због руског вета пропао план ЕУ да се слична резолуција усвоји у СБ УН, европски парламентарци усвојили су резолуцију којом „најоштрије осуђују геноцид у Сребреници“ квалификујући га као „највећи ратни злочин који се десио у Европи након Другог светског рата“ уз забрану „сваког порицања, релативизације и неистинитог тумачења геноцида“. У резолуцији се иде толико далеко да се чак осуђује и Русија због стављања вета на британску резолуцију о Сребреници у СБ УН.

Након последњег покушаја Европске уније да се Србима наметне жиг геноцидности, народу је сасвим јасно ко су српски пријатељи, а ко нису. Цела разумна, достојанствена, патриотска Србија је дубоко захвална Руској Федерацији на одбрани српских интереса. Председник Владе Србије, са друге стране, захваљује „европским пријатељима на подршци и поштовању које указују према Србији“ понављајући флоскуле о европском путу Србије.

Последњи је тренутак да председник Владе схвати да је политика европских интеграција Србије доживела крах и да је он изабран да брани интересе грађана, а не европских званичника. Демократска странка Србије наставиће да инсистира на расписивању ванредних парламентарних избора уверена да ће грађани одбацити досадашњу политику понижавања и изабрати пут слободи и развоја.

(ДСС)