Прочитај ми чланак

ЕСПРЕСО 21 ДИНАР Дачић: Кафа у Скупштини кошта онолико колика јој је цена у Србији

0

Већ годинама кружи прича о безобразно ниским ценама хране и пића у ресторану у Скупштини Србије, које плаћају они са безобразно високим платама у односу на (не)рад. Прва асоцијација на Скупштину и парламент, осим бахатих посланика и пијачних свађа, јесте кока-кола и пљескавица које можете набавити по цени коју просечан грађанин потроши у пекари за доручак.

О тој теми говорио је и доскорашњи министар спољних послова, а новопечени председник Скупштине Ивица Дачић, који је казао да посланици не плаћају кафу јефтино, да је то реална цена и да нико није крив што остали ресторани и угоститељски објекти желе да зараде.

Printscreen Nova S

– Сви говоре о цени кафе у скупштинском ресторану. Рећи ћу вам истину. Колико кошта кафа у Скупштини, толико кошта кафа у Србији, а остало је зарада кафића, ресторана, маржа – казао је Дачић у гостовању на ТВ Хепи.- казао је Дачић у гостовању на ТВ Хепи.

Било како било, посланици који ће одскора седети у скупштинским клупама неће остати ни гладни, ни жедни, а на друштвеним мрежама појавила се и фотографија рачуна из скупштинског ресторана.

Цене су се за нијансу промениле, али су и даље безобразно ниске за џепове посланика.

Еспресо је поскупео за читав један динар па сада кошта 21 динар! Цена минералне воде је остала иста – кошта 18 динара, а сок од брескве такође целих 18 динара, док је прошле године износио 16!

Што се осталих цена тиче, у парламенту је током прошлогодишњег заседања омлет од два јаја коштао свега 24 динара, сендвич са шунком 77 динара, а сендвич са његушком пршутом 138.

Од јела са роштиља, најповољније су биле роштиљске кобасице од 135 динара, док је свињски врат на жару коштао 176 динара, а пљескавица на кајмаку 222 динара.