Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Странци уништавају Србију, Руси спас; СРС: ЕУ уцењује Србију, Евроазија наш циљ

0

bosko obradovic nemanja sarovic

Двери: Страни инвеститори желе да униште српско тржиште

Београд – Носилац листе Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да европски инвеститори долазе због субвенције од 10.000 евра за радно место и оценио да они желе да униште тржиште у Србији.

– Страни инвеститори из Европске уније у Србију долазе само због 10.000 евра субвенције по радном месту, да би узели наш новац, наше тржиште и да би од наших радника направили јефтину радну снагу – рекао је Обрадовић за агенцију Бета.

Према његовим речима, једино Двери смеју да кажу да они износе профит из Србије и да те стране компаније лажно приказују своје пословање са губицима како не би платили порез на остварени приход. Функционер Двери је навео да ће тај покрет захтевати измену закона да би се омогућило да субвенције добију домаће фирме и пољопривредници. Обрадовић је рекао да се Покрет Двери не залаже за неутралност Србије, већ да се из економских разлога залаже за сарадњу са Руском Федерацијом.

Обрадовић је поновио да ће Двери инсистирати да изборе прате и руски посматрачи који би били, како је рекао, „једини гарант спречавања изборне крађе“.

Шаровић: Европска унија изнова уцењује Србију

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) и кандидат за народног посланика Немања Шаровић изјавио је данас у Зрењанину да Европска унија изнова уцењује Србију и да је време да се Београд окрене Руској федерацији.

– Након 14 година проевропског правца -€“ правца економског, моралног и државотворног суноврата, време је да се окренемо ка онима који са нама желе равноправну сарадњу, а то је Руска Федерација – казао је Шаровић на митингу у Зрењанину.

Како се наводи у саопштењу СРС, вођа Српског народног покрета Наши и кандидат за народног посланика Иван Ивановић је казао да је једино решење за Србију њено учлањење у Евроазијску унију.

– Пут пропасти којим је Србију повела Демократска странка, а наставила Српска напредна странка је пут који на овим изборима морамо зауставити. То је пут који је грађане Србије довео до просјачког штапа, беде и сиромаштва. Једина алтернатива том путу је сарадња са Руском Федерацијом и учлањење у Евроазијску унију, што је основно програмско начело Српске радикалне странке – казао је Ивановић.

Вођа покрета Образ и кандидат за народног посланика Младен Обрадовић навео је да је СРС једина странка која је „око себе окупила патриотске снаге у Србији“.

(Бета, Србин.инфо)