Прочитај ми чланак

Двери штите ћирилицу и уводе руски језик у званичну употребу (Видео)

0

Milenko-Baborac-Dveri

 

(Двери)

Пошто је у Србији законито и уставно писмо ћирилица, а ћирилица је и службено писмо по Статуту општине Сремски Карловци одборник Двери Миленко Баборац упозорио је на ову незаконитост и обратио се одборницима на руском језику.

У Сремским Карловцима је синоћ одржана девета седница Скупштине општине. Између осталих тачака, на двевном реду су били и предлози за доделу награда поводом Дана општине 16. септембара. Поједини предлагачи су своје предлоге достављали штампане латиничним писмом, а општинска служба их је непрекуцане на ћирилицу упутила одборницима уз припремни материјал за седницу.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Пошто је у Србији законито и уставно писмо ћирилица, а ћирилица је и службено писмо по Статуту општине Сремски Карловци одборник Двери Миленко Баборац упозорио је на ову незаконитост и обратио се одборницима на руском језику и рекао (превод):

„Драги пријатељи, колеге одборници, није први пут да се обраћам овој скупштини због употребе незаконског, неуставног и нестатутарног писма.“

Када је председник Скупштине Рајко Маринковић инсистирао да прекине обраћање на руском, М. Баборац му је такође на руском одговорио:

„Добро. Прилагођавајте сe том језику и припремајте  за будућност! Али ако ви сматрате да је латиница разумљива и ја такође сматрам да је руски разумљив за споразумевање и можемо да наставимо.“

Потом је настала вишеминутна расправа чији исход и садржај можете погледати на јутјубу.