Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Србија да подигне зид на граници према ЕУ

0

dveri srpska zastava

Све је више сигнала из ЕУ који јасно упућују да је улога Србије у миграционој кризи из блискоисточних земаља, да и сама Србија постане азил за многе изгнанике, који своју будућност нису нашли у земљама Западне Европе. Поред Орбанових жица, јасан сигнал послале су и Грчка и Бугарска сличним безбедносним мерама ради усмеравања кретања миграната.

Једино Србија нема никакве мере у спречавању прилива огромног броја транзиционих миграната, који врло брзо, по жељи газда из Брисела, могу постати и стални становници Србије. Када се томе придода и број Косовских албанаца које Немачка враћа назад у Србију, више је него јасно да постоји нешто више од ЕУ фондова за прихватне центре за помоћ азилантима у транзиту.

Покрет Двери се залаже за хитно пооштравање граничне контроле и предузимање мера сличних Орбановим, како би се спречио огроман и неконтролисан прилив миграната и то дуж границе са Македонијом, Бугарском и Румунијом.

Како мигранти сами говоре да њихова крајња дестинација није Србија, већ земље Западне Европе у оквиру ЕУ, сматрамо да и кретање миграната треба да буде кроз земље ЕУ. Како Србија није чланица ЕУ, а очекујемо да то никад неће ни бити, потпуно је природно да се мигранти крећу кроз територије које припадају овој Бриселској наддржави.

Режими у Србији за протеклих 20 година нису успели да реше највећи број елементарних проблема са прогнаним српским становништвом из РСК, БиХ и са КиМ, шта више, део садашњег режима учествовао је и у издаји Републике Српске Крајине, ”кресању” граница Републике Српске и и даље нставља са издајом Косова и Метохије имплементацијом Бриселског споразума. Не видимо ни један оправдан разлог да се Влада Србије уопште бави азилантима са Блиског Истока, осим из крајње калкулантских и краткорочних разлога – да се за свог мандата огребе о фондове ЕУ.

Ако се хитно не прекине оваква погубна политика, након режима Вучић-Николић-Дачић, поред соствених нагомиланих проблема, Србија ће имати додатне и то несавладиве економске, социјалне и безбедносне проблеме услед даљег прилива миграната.

Информативна служба Српског Покрета Двери / Србин.инфо