Прочитај ми чланак

Двери позивају СПН, Нови ДСС, ПОКС и Ми да направе прелазну владу у Београду

0

Покрет Двери позвао је данас коалицију „Србија против насиља“, коалицију НАДА (Нови ДСС и ПОКС) и групу грађана „Ми – глас из народа“ да формирају техничку, прелазну власт у Београду, орочену на три до шест месеци до следећих локалних избора.

„Уколико не могу заједнички да функционишу на власти више од тога, онда предлажемо да у истом термину са осталим локалним изборима на пролеће буду поновљени и градски избори у Београду“, навео је тај покрет у саопштењу.

Према оцени Двери, управо због тога је од највећег значаја смена актуелне београдске власти и сређивање бирачких спискова уочи следећих избора, како се више никада не би поновила изборна крађа са фиктивним бирачима од 17. децембра прошле године.

„Као ванпарламентарна политичка странка, која је остала испод цензуса управо захваљујући изборној крађи и фиктивним бирачима у Београду, апелујемо на опозиционе колеге из ове три политичке групације да пређу преко свих међусобних нетрпељивости и формирају техничку власт која ће омогућити слободне и поштене изборе у престоници за неколико месеци“, навеле су Двери.