Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Повећање цене струје за 12% – нови намет на вилајет!

0

poskupljenje-struje-12-posto
Влада Републике Србије је својом одлуком о повећању цене струје прекинула вишемесечно замајавање грађана, лицитирањем процентима и датумом поскупљења и бајкама о заштити најсиромашнијих.

Још једном се потврдило да економску политику Србије не води Влада Србије, већ Међународни монетарни фонд и да је то политика којом се штите интереси страних поверилаца, а потпуно занемарују социјално-економске прилике у Србији.

Пре само месец дана директор ЕПС – Обрадовић је рекао да верује да до повећања цене неће доћи јер „ЕПС-у то није неопходно“.

Двери посећају грађане Србије да је цена струје од 2001.г. до формирања ове владе поскупела 1000 одсто, односно 10 пута, и да ово није добар моменат за поскупљење струје.

Није тачно да ће нам у просеку за 300 динара бити рачун већи, цела привреда ће поскупети, животне намирнице, а самим тим и животни трошкови грађана.

Двери подсећају да је једно од главних предизборних обећања Српске напредне странке било управо појефтињење струје од 20%.

Двери постављају питање зашто се крије процена вредности Телекома, да ли ће се он продати као највеће и најпрофитабилније српско предузеће на Балкану за буд-зашто.

Овај намет ће довести до још веће социјалне беде која је ескалирала смањењем плата у јавном сектору и неуставним смањењем пензија.

Влада Србије дугује грађанима Србије одговор на питање зашто струја није поскупела 4,5 одсто, колико иде ЕПС-у, већ је уведена акциза од 7,5 одсто, ако је истинита тврдња Александра Вучића да је стање јавних финансија боље него икада у последњој деценији и „да му је непријатно колико нам добро иде“.

Очигледно је да се ради ни о какавим мерама штедње, већ о мерама за потпуно и коначно осиромашење грађана Србије. Тај процес ће за последицу имати све више неплаћених рачуна, што ће довести до процеса одузимања личне имовине од грађана и то преко институције судских извршитеља. Грађани ће масовно остати без кућа, станова, аутомобила, намештаја, а као савремен пример можемо подсетити на прекјучерашње исељење из кућа, дванаест породица у Кумодражу-Београду.

Да ли је то та светла будућност у коју нас води Александар Вучић?

Двери упозоравају – гладан народ је пред изласком на улице!

Извор: Двери, Србин.инфо