Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ОДАБРАЛИ ДЛБ УМЕСТО ДСС? „Хтели смо заједно, али није било слуха”

0

Председништво Демократске странке Србије на предлог Градског и Извршног одбора донело је одлуку да на београдским изборима та странка наступи самостално.

ДСС је саопштила да се залагала за заједнички наступ на изборима сродних странака, али да „није било слуха“ за њих став о потреби јачања сарадње „национално одговорних опозиционих странака“.

„Стога ће ДСС, са новим људима, енергијом и извршеном сменом генерација, иако у неповољним изборним условима, одлучно упознавати Београдјане са својом визијом за Београд“, навео је ДСС.

Та странка изразила је уверење да ће добити подршку градјана за свој програм развоја Београда.

ГИК је је раније шест изборних листа за београдске изборе:

„Александар Вучић – Зато што волимо Београд“
„Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“
„Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Драган Маковић Палма – Јединствена Србија (ЈС)“
„Да ослободимо Београд – Демократска странка (ДС), Социјалдемократска странка (СДС), Нова странка (НОВА) и Зелена еколошка партија – Зелени (ЗЕП – Зелени)“
„Александар Шапић – Градоначелник“
Група грађана „Шта радите бре – Марко Бастаћ“.

Осим тога, покрети „Доста је било“ и Двери наступиће заједно на београдским изборима, потврдили су лидери ова два покрета Саша Радуловић и Бошко Обрадовић.

Информацију је објавила посланица ДЈБ Татјана Мацура, која је преко Твитера позвала грађане да дају потпис за заједничку листу чији ће назив бити „Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“.

Лидер ДЈБ Саша Радуловић је прошле недеље позвао представнике опозиције из редова Двери, иницијативе Не да(ви)мо Београд и Љубишу Прелетачевића на разговоре о заједничком наступу. Његов позив су одбили Лука Максимовић познатији као „Бели“ и иницијатива Не да(ви)мо Београд, док је ДЈБ ушао у преговоре са Дверима.