Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: НВО који ради за странце да обелодани колико су пара добили из иностранства

0

novac 5

Двери поздрављају одлуку директорке CEAS Јелене Милић да демантује саму себе када је у емисији „Пресинг“ изјавила да је процена Бошка Обрадовића о количини средстава која је ЦЕАС добио од страних финансијера нетачна.

Српски покрет Двери поздравља одлуку директорке Центра за евроатлантске студије (CEAS) Јелене Милић да демантује саму себе када је у емисији „Прессинг“ код Југослава Ћосића на Н1 изјавила да је процена председника покрета Двери Бошка Обрадовића о количини средстава која је ЦЕАС госпође Милић добио од страних финансијера од датума њиховог оснивања нетачна.

У емисији је госпођа Милић изјавила да је сума од 785.000 америчких долара у донацијама нетачна, односно да је прави износ донација које је ЦЕАС добио „десет пута мањи“, те да би седмица у тој бројци требало да се замени јединицом, што би значило да је ЦЕАС добио 185.000 америчких долара.

Изузетно нам је драго што је госпођа Милић осећала потребу да демантује своје тврдње и да на сајту објави да је CEAS од оснивања до данашњег дана добио 678.011 евра, што је изузетно приближно процени господина Обрадовића и Двери, имајући у виду да се однос вредности долара и евра током година мењао. Дакле, ипак није јединица на почетку бројке, већ је шестица у еврима, односно седмица у америчким доларима.

CEAS-у се придружујемо у осуди, како је Јелена Милић навела, „лажи и увреда које су упућене CEAS-у“, пре свега од стране Јелене Милић у емисији Н1, и надамо се да ће Јелена Милић да настави да оповргава неистините тврдње Јелене Милић, јер то нама и другим правдољубивим грађанима Србије у сваком случају олакшава борбу за истину.

Позивамо и друге невладине организације које добијају средства из иностранства, а баве се српском политичком сценом, да се придруже CEAS-у и обелодане колико средстава су добили за своје деловање, те да, у духу транспарентности, образложе за чије интересе лобирају у Србији.

Извор: Двери, Србин.инфо