Прочитај ми чланак

ДВЕРИ НАЈАВЉУЈУ СКУП Светског конгреса породица

0

Српски покрет Двери најавио је данас да ће, у згради Народне скупштине, 17. септембра организовати регионалну конференцију Светског конгреса породица, а након тога, како се наводи, "својеврстан дефиле дечије механизације" да би показали "сву истинску лепоту живота и природне породице".

dveri

Српски покрет Двери најавио је данас да ће, у згради Народне скупштине, 17. септембра организовати регионалну конференцију Светског конгреса породица, а након тога, како се наводи, „својеврстан дефиле дечије механизације“ да би показали „сву истинску лепоту живота и природне породице“.

„Овом међународном конференцијом даћемо препоруку институцијама и обавестити јавност колико је породица као основна ћелија друштва занемарена, дискриминисана и недовољно стимулисана од стране државе“, истиче се у саопштењу.

Двери су издале саопштење истог дана када су скупштински одбори за људска и мањинска права и равноправност полова и за европске интеграције позвали су парламент да усвоји Декларацију против хомофобије, а надлежне институције да усвоје Националну стратегију против насиља, која ће препознати насиље над ЛГБТ особама.

Одбори су, такође, изразили уверење да ће овогодишња Парада поноса, 18. септембра, протећи мирно и достојанствено.

Двери у саопштењу указују да је њихов посланик једини који није подржао закључак одбора.