Прочитај ми чланак

Двери најавиле подршку породици погинулог радника војне фабрике у Лучанима

0

Српски покрет Двери саопштио је данас да ће њихови чланови сутра испред Основног суда у Ивањици подржати породицу погинулог радника војне фабрике „Милан Благојевић – Наменска“ Миломира Миливојевића, због чије погибије се суди генералном директору фабрике и двојици руководилаца.

Суђење генералном директору војне фабрике у Лучанима Радошу Миловановићу и још двојици руководилаца фабике – Владимиру Лончаревићу и Тому Стојићу, почело је 3. октобра у Основном суду у Ивањици, због погибије двојице радника те фабрике, Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића, у фабричкој експлозији пре две године.

„Имајући у виду немиле сцене са протеклог суђења директору фабрике Радошу Миловановићу, када су радници под притиском директора дошли пред суд и вређали породицу погинулог колеге, грађани су одлучили да се овај пут окупе и пруже подршку породици Миливојевић, а са грађанима ће бити и народни посланик Двери Драган Весовић“, наводи се у саопштењу Двери.

Двери истичу да ће се у Основном суду у Ивањици у петак, 15. новембра, одржати два суђења, у 9 часова суђење сестри погинулог радника Наменске у Лучанима Мирјани Миливојевић, коју је тужио директор фабрике Миловановић, а у 11.30 се одржава и наставак суђења том директору.

Весовић је у писаној изјави за медије истакао да осећа моралну обавезу да заједно са грађанима сутра буде у Ивањици и пружи подршку породици Миливојевић.

„Ови људи треба да знају да нису сами. Нико не сме бити остављен на милост и немилост бахатим директорима уз које стоји власт. Нико не сме да проживи онакву тортуру какву су испред суда у Ивањици прошли Миливојевићи, када су их по налогу директора вређале бивше колеге њиховог погинулог сина. То није нормално. Зато смо сутра сви уз њих“, навео је Весовић.

Генерални директор војне фабрике „Милан Благојевић – Наменска“ у Лучанима Радош Миловановић замолио је раније данас фабричке раднике да сутра не присуствују суђењу у Општинском суду у Ивањици, у коме се води поступак против њега и још довјице руковидилаца због погибије двојице радника.

„Замолићу вас да 15. новембра не идете у Ивањицу. Не желим да због присуства испред суда поново доживите увреде, погрдне речи које су жестоко упућиване на рачун сваког радника предузећа после вашег доласка у Ивањицу 3. октобра“, наводи се у саопштењу Миловановића које је послато медијима.

Миловановић је додао да је спреман да се избори са оптужбеним предлогом, који је оценио као „неоснован и неправедан“ и додао да је свестан, како је рекао, чињенице да не сноси никакву кривичну одговорност и захвалио радницима фабрике на подршци коју му пружају.

Прво судско рочиште, које је одржано почетком октобра, обележило је присуство неколико стотина радника те фабрике који су испред суда аплаузом подржали Миловановића и вербално напали породицу погинулог Миливојевића, што је наишло на оштре осуде једног дела јавности.

Суђење је одложено за 15. новембар на молбу Тужилаштва, јер је трећеокривљени Томо Стојић затражио од тужилаштва споразум о признању кривице.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!