Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ко је и када овластио Вучића да дели српску земљу Бошњацима

0
Фото: Емил Чонкић

Фото: Емил Чонкић

Таман кад помислимо да Александар Вучић не може више да нас шокира, он да све од себе и надмаши своје претходне изјаве.

У синоћњем дневнику РТС-а је рекао да „не могу Срби и Бошњаци да се деле, јер како би се онда делила Дуга Пољана између Пазара и Сјенице“.

Уопште није јасно како то Вучић, који је научио да дели туђе, мисли да никад заживелој БиХ федерацији удели територију до Новог Пазара? Ко га је и када овластио да дели српску земљу?

Мандат не може да се користи неограничено, осим у оријенталном тумачењу српског премијера који, причајући европске бајке, Србију уводи у калифат и, у политичком смислу, је враћа у оријенталну деспотију, у којој ће он бити, по узору на турске султане, поседник читаве земље и свачије имовине, коју може, по својој ћуди, да дели коме му напамат падне.

Бивало је и раније да се од Србије отима и да се наше тле силом одузима, али је ово први пут у нашој иусторији да се наше тле нуди, па чак и ономе ко не потражи. Ово нуткање Бакира Изетбеговића половином Рашке области је убедљив доказ да је у Србији на делу побуна свега што пузи, против онога што хоће да хода усправно.

Ова сумасишавша политика мора хитно да се прекине, док штета коу она наноси Србији и српским интересима, не постане ненадокнадива.

Информативна служба Двери
 www.dverisrpske.com