Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Једини разлог за ванредне изборе може бити Вучићева жеља

0

Лидер Покрета Двери и посланик Скупштине Србије Бошко Обрадовић оценио је данас да једини мотив премијера Aлександра Вучића за расписивање ванредних парламетнарних избора може бити његова "жеља да поново, распуштањем Скпуштине, угуши глас опозиције".

bosko obradovic dveri u kabinetu

– Скупштина је данас последње место на којем уопште може да се чује глас опозиције. Зато Скупштину треба укинути и сву политичку моћ пребацити у руке једнога човека. Не видим други разлог за ванредне парламентарне изборе – написао је Обрадовић у саопштењу, уз оцену да је то врло опасно и по државу и по грађане.

Обрадовић је навео да је ове године Вучић као председник Владе у оставци и техничком мандату, осам месеци владао сам, без скупштинске контроле јер је Скупштина била распуштена.

„Можда му се допало, и то жели да понови и идуће године чим се усвоји буџет за 2017. Има паре за кампању, а нема Скупштину у коју мора да дође и одговара на посланичка питања“, оценио је Обрадовић.

Обрадовић је указао да би још једни превремени посланички избори, годину дана после претходних, били „чисто расипништво, манипулација влашћу и неодговорност према најозбиљнијем државничком послу“.

Међутим, додао је Обрадовић, Дверима то одговара јер ће СНС добити мање гласова пошто, како сматра, ништа није урађено за пет година Вучићеве власти.

– Вучић се добро осећа једино у свету политичког маркетинга и у предизборној кампањи. Он не уме да влада. Када има проблем у вођењу државе – он распише ванредне изборе – рекао је лидер Двери и указао да се „не може довека владати обећањима да ће нам бити боље за две године“.