• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ДСС: Власт крије да су услови Србији за улазак у ЕУ признавање Косова и прекид односа са Русијом
Прочитај ми чланак

ДСС: Власт крије да су услови Србији за улазак у ЕУ признавање Косова и прекид односа са Русијом

0

dss

БЕОГРАД -Демократска странка Србије (ДСС) оценила је данас да отварање преговарачких поглавља са ЕУ није добра вест за Србију и њене грађане јер ће сада Унија имати нови инструмент за притиске и уцене.

„Једини интерес ЕУ када је Србија у питању јесте њена политичка и економска колонизација, територијална дезинтеграција, трајно слабљење као државе и удаљавање од Русије и других пријатељских земаља. Да ЕУ не жели добро Србији посебно сведочи поглавље 35 којим се од Србије тражи ‘потписивање правно обавезујућег споразума са Косовом о пуној нормализацији односа’, што није ништа друго до форма за признавање независности лажне државе Косово“, наводи се у саопштењу.

Та странка је оценила да отварање поглавља прати и агресивна медијска кампања и еуфорично изношење неистина да се ради о историјски важном догађају око којег постоји сагласност, да тако Србија доспева на неповратни пут ка ЕУ и да је то доказ да Србија остаје уређенија и да ће бити боља за своје грађане.

„Истина је потпуно супротна. Сагласност о уласку у ЕУ у Србији не постоји, а воља грађана може да се утврди само расписивањем референдума, од којег актуелна власт бежи, јер би морала да престане да крије да су услови уласка у ЕУ признавање независности Косова и прекид пријатељских односа са Русијом“, додаје се.

У Бриселу се данас одржава Међувладина конференција на којој ће бити отворена прва два поглавља у преговорима Србије са Европском унијом, 35 (о Косову) и 32 (о финансијама).

(Бета)