Прочитај ми чланак

ДСС тражи оставку Дачића

0

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (Д С С) затражила је данас да председник Владе Србије Ивица Дачић поднесе оставку на ту функцију због његове изјаве да је спреман да разговара о пријему Косова у Уједињене нације (УН).

ДСС оцењује се да је Дачић том изјавом „сам себи одузео свако право да води Србију“.

„Изјава председника Владе Ивице Дачића да је спреман да разговара о пријему Косова у УН представља потпуни суноврат и отворену антидржавну политику“, наводи ДСС. Како се додаје, ДСС ће се на најодлучнији начин супроставити Дачићевој „намери да уведе Косово у УН“.

„То је врхунац капитуланске политике коју води Д. Нико до сад није у име Србије дао овакву изјаву. Дачић је овом изјавом сам себи одузео свако право да води Србију. Због тога Дачић мора одмах да поднесе оставку на место премијера“, наводи ДСС.

Ивица Дачић је данас, поводом става косовског премијера Хашима Тачија да је циљ дијалога са Београдом да Косово постане чланица УН, рекао да је Србија спремна за свеобухватан договор, али да компромис мора да задовољи обе стране. „Ако се договоримо, све може. Ми не бежимо од тога и тражимо свеобухватан договор, али да би он то добио мора нешто и да да. Тај компромис мора да задовољи обе стране“, рекао је Дачић новинарима у Београду.

 

(Бета)