Прочитај ми чланак

ДСС: Српска политика значи и економски опоравак

0

popovic raskovic aligrudic -300

„Демократска странка Србије се бори за самосталну Србију, војно и политички неутралну, и за Србију која ће да штити своје, а не туђе интересе и која неће спроводити диктат и политику ни Брисела ни било кога другог“, рекао је Александар Поповић, поводом 14. годишњице петооктобарских промена 2000. године и годишњице погибије чланице ДСС-а Јасмине Јовановић на тада одржаним демонстрацијама.

Упитан где је стигла Србија у остваривању националних интереса и унапређењу демократије 14 година после демократских промена и одласка Слободана Милошевића са власти, Поповић је одговорио да је Србија ишла напред док је следила своје интересе, некад брже, некад спорије, све до 2008. године, од када назадује.

„Пошто је 2008. године преовлађујућа политика у Србији постала евроунијатска, дакле, политика која слуша неког другог, а не сопствени интерес, ми назадујемо економски и политички, назадујемо и када је реч о одбрани националних интереса. Повратак на добру политику, српску и национално одговорну, значиће и економски опоравак Србије“, рекао је Поповић.

Поповић је подсетио да су 5. октобра 2000. године потврђени изборни резултати избора одржаних 24. септембра, које је власт Социјалистичке партије Србије тада покушавала да покраде.

Поповић је навео да је 5. октобар и тужан дан за ДСС, јер је чланица странке Јасмина Јовановић на народном протесту изгубила живот борећи за бољу, другачију, слободну Србију, а ДСС у другачијим околностима ту борбу и данас наставља.

„Слобода јесу слободни избори на којима се очитава народна воља, слобода јесу слободни медији, али слобода јесте и право сваке државе да води самосталну спољну и унутрашњу политику. Слобода јесте и право сваке државе да се у економским односима понаша онако како једино искључиво њој то одговара“, рекао је Поповић.

Руководство ДСС-а положило је данас венце и упалило свеће код спомен чесме Јасмини Јовановић, у парку поред некадашње зграде савезног МУП-а, готово уништене у НАТО бомбардовању 1999. године.