Прочитај ми чланак

ДСС: Српска напредна странка у сукобу са реалношћу

0

Само у једном дану је информативна служба Српске напредне странке издала два веома маштовита саопштења којима скреће пажњу јавности на више сопствених привиђења.

dss

У једном од њих, понављајући сумануту идеју председника СНС Александра Вучића, истиче се да су на републичким изборима опозиционе странке прекрајале изборну вољу грађана да би „на силу убациле у парламент минимум једну листу“, при чему се мисли на ону на којој је била Демократска странка Србије. При томе, једну од опозиционих странака, Демократску странку, враћајући се својим радикалским коренима, СНС карактерише као „модерне фашисте“.

Демократска странка Србије сматра да се обележја „модерног фашизма“ могу пре наћи код оних који окупирају део града под фантомкама, који најављују одржавање седница владе у касарнама, који толеришу насиље, организују крађу избора и који, пркосећи својим уставним и законским обавезама, изјављују да неће да се боре против хулигана, као што је то случај са Александром Вучићем.

СНС показује да је у потпуном неспоразуму са реалношћу, па тако грађански протест поводом криминалног рушења Савамале којем је приуствовало више од десет хиљада београђана у организацији иницијативе „Не да(ви)мо Београд“, у другом саопштењу његових пропагандиста постаје страначки скуп са „једва две хиљаде присталица“ опозиције.

Оно штo заслужује посебну пажњу јесте део саопштења Српске напредне странке у којем се изричито наводи да се „СНС залаже за бројање сваког гласа на изборима одржаним 24. априла“. То значи да ће СНС у Скупштини подржати захтев ДСС и других опозиционих странака да се формира анкетни одбор који ће се бавити питањем регуларности протеклих избора и утврђивањем стварних резултата гласања. Или ће се показати да је и овај тврдња лажна, као што су и све друге којима грађане СНС свакодневно обасипа.

У Београду, Информативнa службa
26.мај 2016. године Демократске странке Србије