Прочитај ми чланак

ДСС, СЛС: Дражи улица у Београду ДВЕРИ, РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ: Заједно на изборе

0

srpska zastavad

Предлог о додели улице ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу пред Комисијом.

Српски либерални савет поднео је данас предлог Комисији за називе улица и тргова у Београду да се једна улица у Београду назове по генералу Дражи Михаиловићу. У образложењу захтева је наведено да су се јединице генерала Михаиловића бориле против окупатора тадашње отаџбине, и да су немачки окупатори заједно са својим савезницима покренули преко двадесет офанзива ради сламања његовог покрета, као и респисивање велике награде за његово хватање.

Напоменуто је да су председници Француске и Америке генерала Михаиловића одликовали са највишим одликовањима које један страни држављанин може добити од те две земље (одликовања су додељена на самом крају рата) за учешће у борби против нацизма.

Напомињемо да само идеолошки притисак на надлежне може утицати на недодљивање имена улици по овоме српском анти-нацисти и родољубу.

Такође би напоменули да је ово поновљен захтев јер је исти предат поменутом секретаријату 16.6.2010 год. на који СЛС није добио никакав одговор. Исти предлог је поднео и Дејан Чулић, одборник Демократске странке Србије у Скупштини града Београда.

Равногорски покрет и Двери у Пријепољу заједно на изборе

На данашњој конференцији за медије саопштено је да ће на локалним изборима у Пријепољу Двери и Равногорски покрет изаћи заједно.

Равногорски покрет у Пријепољу поздравио је иницијативу Српског покрета Двери за окупљање свих српских странака, удружења и организација незадовољних политичким присуством и заступањем српског становништва у пријепољској скупштини.

Равногорски покрет ће на наредним локалним изборима у Пријепољу изаћи заједно са Дверима.

Тим поводом у одржана је и заједничка конференција за медије на коме је саопштена ова заједничка одлука.

Извор: Србин.инфо, Двери