Прочитај ми чланак

ДСС: Скандалозна пресуда Ивановића наставак НАТО агресије у миру

0

oliver ivanovic-kosovo

Пресуда Међународног судског већа Основног суда у Косовској Митровици којом се Оливер Ивановић проглашава кривим за извршење ратног злочина и осуђује на девет година затвора представља наставак НАТО агресије и прогона Срба у миру злоупотребом Еулекса и политички корумпираних судских органа. Пресуда је резултат двоструких аршина евроатлантског дела међународне заједнице према којима су Рамуш Харадинај, Фатмир Љимај и Хашим Тачи звани „Змија“ невини и уважени партнери, а Оливер Иванов кривац, иако за његову кривицу нема ниједног доказа.

Пресуда донета у процесу током којег није изнет ниједан валидан доказ да је извршио кривично дело које му је стављено на терет није само злочин према Оливеру Ивановићу и његовој породици, већ представља јасан доказ да Еулексова мисија на Косову и Метохији нема за циљ обезбеђивање правне сигурности грађана, пре свега Србима којима се свакодневно угрожава, већ легализацију насиља над њима. Пресудом се шаље јасна порука Србима преосталим на Косову и Метохији да им на том простору нема места и да ће бити незаштићени у процесу њиховог изгона који интензивно траје од 1999. године.

Демократска странка Србије не може да не упита Владу Србије шта је учинила да се спречи прогон Оливера Ивановића? Скандалозна пресуда преставља уједно још један доказ краха садашње српске политике према питању Косова и Метохије. Свака држава која држи до националног достојанства и грађана прекинула би преговоре са Европском унијом и дијалог „између Београда и Приштине“.

Извор: Србин.инфо/ДСС